eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ez lehet most az egyik legjobb befektetés

Ez lehet most az egyik legjobb befektetés

Egyre többen fektetik a pénzüket luxuscikkek vagy gépkocsi helyett napelembe. Ha egy egész ház villanyellátását napelem termeli, akkor 6-8 év alatt megtérül és 25 évig garanciális a befektetés - mondta el az InfoRádióban a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség alelnöke.

Ez lehet most az egyik legjobb befektetés

A napkollektor forró vizet állít elő, a maga területén tehetségesebb, mint a napelem, de családi házakhoz, kisvállalkozásokhoz napelemre van szükség, mert az a fényből villamosáramot termel – mondta el a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség alelnöke. Bocsó Imre hozzátette,

ezek a rendszerek már annyira jók, hogy borús időben, sőt akár holdfényből is.

A termelt villamosáram univerzális: vízmelegítésre, fűtésre, világításra, klímaberendezés működtetésére is alkalmas.

Ez lehet most az egyik legjobb befektetés

„A villamosáram egyik lehetséges forrása. Csak a világítást nem érdemes vele kiváltani, mert akkor nem térül meg 15-20 év múlva. A napelemes rendszer nagyon fontos eleme az inverter, ami a kis feszültségből nagyot és az egyenáramból váltót csinál, akkor is félmillió forintba kerül, ha csak két kilowattot telepítünk, ami a világításra elég, és akkor is, ha 10-12 kilowattot, amivel szinte mindent ki lehet váltani.

Ebben az esetben 6-8 év alatt megtérül a befektetés és 25 évig garantáltan termeli a hasznot.”

A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség alelnöke jelezte, az a tapasztalatuk, sokan luxuscikkek helyett napelemet vásárolnak. Bocsó Imre hangsúlyozta,

nem kell aggódni akkor sem, ha nem süt a nap.

Úgy fogalmazott, nem ez a lényeg. Telepítettek olyan helyre is, ahol az utcai világítás is elegendő volt.

„A szakszerűen telepített napelemes rendszer óriási teherbírású, még a 150-170 km/órás széllökést és a hóterhelést is ki kell bírnia.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×