eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Utolérte a múltja a Fideszt - lapszemle

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány – közölte a Magyar Időkkel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A közösköltség-hátralék nullás igazolásához kötné a Kúria a társasházi ingatlanok adásvételének földhivatali bejegyzését – közli a Világgazdaság.

Utolérte a múltja a Fideszt, a kormánypárt olcsóbban bérelt plakáthelyeket 2010-ben, mint jelenleg a Jobbik, amelyet tiltott pártfinanszírozással vádolnak – közölte más médiumok mellett a 24.hu-ra hivatkozva a Magyar Nemzet. Akárcsak a Jobbik, úgy anno a Fidesz is a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposternél hirdetett, ám hét évvel ezelőtt még nem emelt kifogást az ellen, hogy plakátonként mindössze ötezer forintért jusson hirdetési felületekhez.

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány – közölte a Magyar Időkkel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Mint mondta: ennek részeként a kabinet közterületi plakátokat is közzétesz majd. A politikus kitért arra is, hogy bár a konzultáció lezárult, az abban foglalt kérdésekről továbbra is intenzív vitákra számít a kabinet.

Több tíz milliárd forint kell szakrendelők felújítására – közli a Magyar Idők. A lap szerint meg is kezdődhet a fővárosi és Pest megyei egészségügyi intézmények infrastrukturális és orvostechnikai fejlesztése, ha a kormány jóváhagyja az Egészséges Budapest Programiroda erről szóló javaslatát. Az előterjesztés azzal is számol, hogy azon önkormányzatok is hozzájárulnak az ellátás nívójának emeléséhez ezen a téren, amelyek nem adták át a rendelőjüket az államnak.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy semmivel sem megy olajozottabban az étel- és italautomaták online adóhivatali bekötése, mint ahogy korábban a vendéglátóhelyeknél, a taxisoknál vagy éppen a szintén folyamatos információátadásra kötelezett masszőröknél. Az érintettek csak azt tudják, hogy meg kell vásárolniuk egy eszközt, amely alkalmas a kapcsolattartásra, de fogalmuk sincs arról, hogy mely cégtől és mennyiért vásárolhatják meg.

A közösköltség-hátralék nullás igazolásához kötné a Kúria a társasházi ingatlanok adásvételének földhivatali bejegyzését – közli a Világgazdaság. Ugyanis bár sokan lepapírozzák, hogy közösköltség-hátraléktól mentesen veszik meg a lakást, utóbb a társasház számára ez nem elég. A hátralékok miatt tömegesen induló perekben pedig nincs egységes bírói joggyakorlat arra vonatkozóan, hogy a társasházak az adásvétel után az eladótól vagy a vevőtől követelhetik az elmaradás megfizetését.

Cseppfolyósított amerikai gáz jöhet Magyarországra – írja a Portfolio. Az orosz gázzal versenyző amerikai gázszállítás megindulásának kívánatosságáról az Amerikai Kereskedelmi Kamara budapesti díszebédjén, a leendő washingtoni nagykövet beszélt. Szabó László külügyi államtitkár szavait a portál azért tarotta érdekesnek, mert Washington régóta szeretné eljuttatni a régiónkba az amerikai földgázt, hogy így csökkentsék Moszkva befolyását.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy jövőre 200 ezer hektoliternyi főzött sörmennyiségre lehet érvényesíteni a jövedékiadó-kedvezményt, azonban a hazai sörgyárak közül ez csak egy főzdének jelenthet valódi előnyt: a nemrég a Szemerey család érdekeltségébe került Pécsi Sörfőzdének. A kisüzemek messze elmaradnak, a három nagy sörgyár pedig többszörösen túlnőtt ezen.

A pénzcentrum.hu szerint a hitelkiváltásra sokan ódzkodva tekintenek, hiszen minek vennének fel hitelt, ha már amúgy is tele vannak tartozással, pedig az adósságrendező kölcsönök még a személyi kölcsönnél is alacsonyabb kamatozásúak, nem beszélve arról, hogy ezzel az ügyfelek megúszhatjuk az extra kezelési költségeket is. A portál arról készített összeállítást, hogy kinek és mennyire érheti meg egy ilyen konstrukció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×