eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

Pénteken indul a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat; a Magyar Vöröskereszt önkéntesei tavaly életet is mentettek. A Balaton-parton pihenő, szabadságukat töltő emberek számára is fontos, de azoknak a fiataloknak is, akik jobbá szeretnék tenni a világot – mondta az InfoRádiónak Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Június 30-tól augusztus 20-ig 300 önkéntes lesz jelen a Balaton parton – 12 település 18 strandján – és délelőtt 10 órától este 6-ig elsősegélynyújtó ügyeletet biztosít – közölte Kardos István.

A főigazgató elmondta, hogy a program azért is nagyon fontos, mert azok a fiatalok, akik elkötelezettek az elsősegélynyújtásért, aktívan is szerepet vállalhatnak, segítőként bekapcsolódhatnak abba.

Emellett pedig egy közösségépítő program is ez: az ország különböző pontjairól érkező önkénteseknek a Balaton partján közös programjaik is vannak – folytatta.

Tavaly közel 3000 esetben történt ellátás, Balatonmáriafürdőn pedig volt egy újraélesztés, amikor életet is mentettek a fiatalok,

amiért életmentő érdemérmet kaptak a Magyar Vöröskereszttől - mondta Kardos István.

Szükség esetén ők segítenek a nyaralóknak

„Azt gondolom, hogy ha már egy életet sikerül megmenteni, akkor ennek a szolgálatnak a szükségessége megkérdőjelezhetetlen. De a számosságot tekintve a 3000 ellátás is soknak mondható ahhoz, hogy bizton állíthassam, szükség van az ilyenfajta szolgálatokra” - fogalmazott a vezető.

„A Balaton-parton pihenő, szabadságukat töltő emberek számára is fontos, de azoknak a fiataloknak is, akik jobbá szeretnék tenni a világot”

- véli a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×