eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Sztrájkolhatnak a fogorvosok - lapszemle

Munkalassító demonstrációt helyeztek kilátásba a fogorvosok, ha nem növelik finanszírozásukat - számolt be a Magyar Idők.

A Magyar Idők cikke szerint hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a közfinanszírozott fogászok támogatásáról az egészségügyi államtitkárság és a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozata között. Korábban fogorvosok egy csoportja szeptemberre munkalassító demonstrációt helyezett kilátásba, vagyis csak a sürgősségi eseteket látnák el, ha nem növelik a finanszírozásukat. A szakállamtitkárság szerint bár jogilag demonstrálhatnak, ezzel felvetődne a szerződésszegés lehetősége is.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: nyereséges évet zárt tavaly a magyar barkácspiacot uraló három üzletlánc. Az OBI 13, a Bauhaus 16, a Praktiker 20 százalékos növekedést tudott elérni egy év alatt.

A Magyar Nemzet Maros Sefcovic-csal, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnökével készített interjút, aki szerint Brüsszel több olyan uniós forrást biztosítana Magyarországnak, amely a háztartásokat támogatná a könnyebb hozzáféréshez a megújuló, tiszta energiaforrásokhoz. Maros Sefcovic ugyanakkor elismerte: Magyarországon az atomerőmű az áramellátás egyik alappillére, így a Paks II megépítése az ország tagállami döntési joga.

A Világgazdaság cikke szerint a napokban összesen csaknem 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók.

A Portfolio összeállításából kiderül: a Qatar Airways lett 2017-ben a világ legjobb légitársasága - hirdette ki a Skytrax az utasok véleménye alapján összeállított listáját. A TOP10-be több közel-keleti légitársaság is bekerült, az európaiak közül pedig a Lufthansa bizonyult a legjobbnak. A gazdasági portál bemutatja azokat a luxuskörülményeket, amelyek között az átlagember csak elvétve utazhat.

A Napi.hu a kenyérrendeletről írt cikkéből kiderül: ma lép életbe az a szabályozás, amely jobb minőségű és tartalmasabb kenyereket küld majd a boltok polcaira. Az új szabályok több mint egy tucat kenyér fajtára írnak elő kötelező összetételt. A Pékszövetség elnöke korábban azt mondta: a módosítás nem jár áremelkedéssel. Részletek a Napi.hu-n és az InfoRádió reggel 9 órakor kezdődő Üzleti Reggeli című műsorában.

A Magyar Idők arról ír, hogy ígéretes szezon előtt áll idén a balatoni turizmus: egy év alatt 20 százalékkal nőtt a helyfoglalások száma a Balatontourist által üzemeltetett kempingekben. A főszezonra már lefoglalták az üdülőházak, a mobil házak, illetve a bérsátrak nagy részét is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×