eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Maruzsa Zoltán: nem rohammunkában készül a Nemzeti Alaptanterv

Maruzsa Zoltán: nem rohammunkában készül a Nemzeti Alaptanterv

Várhatóan 2019 őszén vezeti be a kormány az új Nemzeti Alaptantervet - erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára azt mondta: az új Nemzeti Alaptanterv koncepcióját már elfogadta a kormány, most ennek a pontos kidolgozása folyik. Maruzsa Zoltán hozzátette: széles körű társadalmi egyeztetésre fogják bocsájtani az új alaptantervet.

„A koncepcióját el is fogadta a kormányzat, de ez még nem a Nemzeti Alaptanterv, hanem annak attitűdje, megközelítésmódja, amely mentén készül. Amikor a kormány elé került, akkor a kormányzati álláspontot volt hivatott megteremteni. Azóta folyamatos roadshow zajlik.

Ha a szöveg olyan stádiumba kerül, hogy mutatható, véleményeztethető, akkor ez meg fog történni,

széles körben; visszük a kerekasztal elé, de külön meg fogjuk beszélni a szakszervezetekkel is.”

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az alaptantervet várhatóan 2019 őszén vezetik be, felmenő rendszerben vagyis az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamokon.

„Rohammunkában ne készüljön!

Ahhoz, hogy jó anyag legyen, rendesen meg legyen vitatva, nincs bevezetési kényszerünk 2019-re, tehát senki nem mondja azt, hogy ha ez nem történik meg akkor, csak 2020-ban, tragédia történik, de igyekszünk tartani ezt a céldátumot.”

Az új Nemzeti Alaptanterv lényege, hogy az egyes képzési szakaszok végére megszerzendő tudásanyagot és készségeket határozzák meg, ez a pedagógusok számára nagyobb szakmai szabadságával jár együtt.

Előírják majd mit, kell tudni és milyen kompetenciákkal kell rendelkezni az általános iskola alsó, felső tagozata, illetve a középiskola végére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×