eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Légtisztító mohafal épül Óbudán - lapszemle

Levélben „javasolták” a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségéből – közli a Magyar Nemzet. Újabb segítséget kapnak a meddő párok – értesült a Magyar Idők.

Kibővül a lombikprogram finanszírozási rendszere, ezzel újabb segítséget kapnak azok a párok, akik valamilyen meddőségi problémával küzdenek, és emiatt nem lehet természetes módon gyermekük – értesült a Magyar Idők. A lap információi szerint a kormány a közeljövőben dönthet a támogatási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a társadalombiztosítás általi finanszírozás emeléséről.

Levélben „javasolták” a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségéből – közli a Magyar Nemzet. A levélhez a kiváláshoz szükséges formanyomtatványt, valamint egy jogi útmutatót is csatoltak. Az indoklás szerint a MÖSZ addig tudott hatékony munkát végezni, amíg pártsemlegesen, valóban az egész önkormányzati szektor érdekeit képviselte.

A háziorvosi praxisok közül 352, a fogorvosiak közül 284 tartósan betöltetlen Magyarországon a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint - olvasható a Világgazdaságban. A legtöbb háziorvos Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Somogy és Tolna megyéből hiányzik, ezekben a megyékben 10 százalék felett van a betöltetlen praxisok száma.

Minden korábbinál kevesebb lakást vásárol az eszközkezelő - közli a Magyar Nemzet. A lap szerint hiába reménykedtek a legnagyobb bajban lévő devizahitelesek, hogy a kormány segítő kezet nyújt nekik a forintgyengítés miatt elszaladt törlesztőrészletek kifizetésében, úgy látszik, egyre kisebb összeget szán erre a célra a kabinet. A 2018-as költségvetés értelmében jövőre mindössze 1450 ingatlant vásárolhat meg a Nemzeti Eszközkezelő.

Kísérleti légtisztító mohafalat telepít Óbuda - olvasható a Magyar Időkben. Az utcabútor az ígéret szerint egy kisebb erdőnyi fa légtisztító erejével ér fel, így javíthatja a városrész levegőminőségét. Mint írják: az apró, de nagy légzőfelületű növények a legkritikusabb időszakokban, a téli szmogriadók idején is nagyon hatékonyan szűrik a levegőt.

A Portfolio-n a világ legjobban fizetett focistáinak a Forbes magazin által összeállított, top 10-es listájáról olvashatnak. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, hogy a lista élén ismét Cristiano Ronaldo áll, aki tavaly június 1-je óta 93 millió dollárt keresett. Ezzel zsinórban negyedszer volt a világ legjobban fizetett labdarúgója.

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik addigi lakóhelyéhez – közli a napi.hu egy friss kutatás alapján. A portál arra is kitér, hogy milyen szempontok szerint választanak ingatlant a vásárlás előtt állók.

A pénzcentrum.hu arra figyelmezteti a telektulajdonosokat, hogy idén is jókora bírságra számíthat az, akinek a telkén parlagfüvet találnak. Habár a hatóságok csak július 1-jétől bírságolhatnak, a védekezést már most érdemes elkezdeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×