eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Újítások az Erzsébet-táborokban

Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-táborokon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-táborokra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.

Az államtitkár hozzátette: a nagyszülők és az unokák a Fogd kézen a nagyszüleidet! elnevezésű pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-táborokban. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza, az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta Novák Katalin.

Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a középpontban.

A vasárnapi budapesti gyermeknapi fesztivál szakmai partnere az MTÜ, kiemelt partnere a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A fesztivál védnöke Novák Katalin.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×