eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a manchesteri merénylő feltételezett bűntársai ellen - a nap hírei

Vatikáni látogatása után megérkezett Brüsszelbe az amerikai elnök. Kész tárgyalásokat kezdeni a magyar kormánnyal a CEU további budapesti működéséért New York állam kormányzója.

Összesen 7-en vannak már őrizetben a hétfői manchesteri merénylet ügyében. Öt embert, köztük a merénylő bátyját Nagy-Britanniában fogott el a helyi rendőrség, az öngyilkos elkövető fiatalabb testvérét és apját pedig Líbiában vette őrizetbe a tripoli hatóság. A hétfői manchesteri merényletben 22-en meghaltak és több mint 60-an megsebesültek.

Kiemelt biztonsági készültség lesz a következő hónapokban Olaszországban a koncerteken, fesztiválokon és más tömegeseményeken a manchesteri merénylet miatt. Németországban szintén felülvizsgálják a következő napokra szervezett tömegrendezvények biztosítására készített terveket.

Az amerikai elnök szerint együtt le lehet győzni a terrorizmust. Ezt Charles Michel belga kormányfőnek mondta brüsszeli látogatásán Donald Trump, aki csütörtökön a NATO csúcstalálkozóján vesz részt. Az amerikai elnök előzőleg a Vatikánban félórás magánbeszélgetést folytatott Ferenc pápával.

Kész a haladéktalan tárgyalásokra a magyar kormánnyal a Közép-európai Egyetem további budapesti működéséért New York állam kormányzója. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora üdvözölte New York állam kormányzójának közleményét.

A nemzetközi közösség kötelességének nevezte a Közel-Keletről elmenekült keresztény családok hazatérésének segítését a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter egy nemzetközi konferencián hangsúlyozta: az első a biztonság és béke garantálása az ENSZ közreműködésével, a második pedig a lerombolt területek újjáépítése.

A külügyi tárca és az emberi erőforrások minisztériuma is támogatásáról biztosította a januári veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit, miután a szülők kifogásolták a tájékoztatás hiányát és a méltánytalan kártérítést. Menczer Tamás a külügyi tárca sajtófőnöke az InfoRádiónak elmondta: továbbra is készek minden segítséget megadni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra kérte a biztosítókat, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban bírálják el.

2023-ig 10 ezer fogyatékos ember kap esélyt az önállóbb életre azzal, hogy a nagy szociális intézményekből családias közösségekbe költözhet - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly elmondta: a kiváltási programra 77 milliárd forintot fordít a kormány.

Visszafordult Suhajda Szilárd, így Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb hegycsúcsára, a Mount Everestre, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül. Suhajda Szilárd kedden éjszaka rosszul lett, ezért úgy döntött, hogy visszafordul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×