eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Kiderülhet, mit csináltak az álcázott orosz hírszerzők

Az őszre kiírt másodfokú tárgyalásra akár megismerhetővé is válhat az úgynevezett kémper lényege. A titokgazda felülvizsgálja az ügy titkosítását, és – a személyes adatok kivételével – várhatóan nyilvánosságra kerülhetnek a Gyurcsány-kormány idején az elhárítást megrázó botrány részletei - tudta meg a Magyar Idők.

A titokgazda felülvizsgálja a Gyurcsány-kormány két titkosszolgálati vezetője és szakminisztere kémkedési ügyének titkos minősítését – értesült a Magyar Idők kormányzati forrásból.

Így őszre, amikor megkezdődik az ügy másodfokú pere, várhatóan a közvélemény is megismerheti a pontos részleteket.

A lap úgy tudja, hogy csak olyan információk minősítésén változtathat a titokgazda, azaz a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), amelyek nem veszélyeztetik a hivatal működését, illetve nem számítanak személyes adatnak.

A Fővárosi Ítélőtáblán szeptember 11-re és 25-re tűztek ki tárgyalási napot, utóbbin ítélet is születhet, immár második alkalommal másodfokon.

A kiemelt közérdeklődésre számot tartó ügyben a bűnösség megállapítását és büntetés kiszabását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. Galambos Lajosra, a volt NBH egykori főigazgatójára letöltendő, Szilvásy György egykori titkosszolgálati miniszterre és Galambos utódjára, Laborc Sándorra felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a vádhatóság.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×