eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elárasztotta a víz Budapestet - videó

A Budapestre lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okoz gondokat, jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A katasztrofavedelem.hu szerint eddig már több mint száz bejelentés érkezett.

Nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt Budapest 14. kerületében, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál - olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon. 

Az Időkép fényképes jelentése szerint a helyenként jégesővel kísért felhőszakadás nyomán a főváros több pontján hömpölyög a víz az utcákon. Mint írják, nehéz a közlekedés a 2. kerületben is, a Hármashatár-hegyre több mint 50 mm csapadék zúdult.

Szentendrén is sok a víz

Utcaszint alatti étterembe tört be a víz a Pest megyei Szentendrén, a Halász utcában.Az épületből, amelyben mintegy egy méter magasan áll a víz, a helyi hivatásos tűzoltók hat embert menekítettek ki, takarókkal és száraz ruhákkal segítve őket. A Bogdányi úton szintén egy éttermet veszélyeztetett a víz, innen három embert menekítettek ki - írja a katasztrofavedelem.hu.

Az Időkép kamerája rögzítette, hogyan csapott le a vihar:

A BKK közleménye szerint a vihar miatt több járat menetrendje is változott:

– Az 1-es villamos nem közlekedik a Zugló vasútállomás és a Vágány utca/Róbert Károly körút között.

– A 3-as villamos nem közlekedik az Ecseri út és a Mexikói út között. A 62-es és a 62A és a 69-es villamos nem közlekedik.

– A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár Széll Kálmán tér M és Jászai Mari tér között.

– A 14-es villamos nem közlekedik a Lehel tér M és Angyalföld kocsiszín között.

– A 17-es villamos nem közlekedik a Széll Kálmán tér és a Bécsi út/Vörösvári út között.

– A 19-es és a 41-es villamos nem közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér között.

– A 28A nem közlekedik a Blaha Lujza tér és a Kőbányai út 21. között. A 37-es villamos nem közlekedik.

– Az 56A és a 61-es villamos nem közlekedik Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.

– A 70-es trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány megállót.

– A 75-ös és a 79-es trolibusz nem közlekedik.

– A 20E autóbusz nem közlekedik. A 30-as és a 30A autóbusz pedig terelve jár, a Damjanich utca/Dózsa György út és a Vágány utca/Róbert Károly körút közötti megállókat nem érinti.

– A felszíni járatok közlekedésében jelentős fennakadásra kell számítani elsősorban a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy környékén. A metrók jelenleg zavartalanul közlekednek.

– A Dózsa György úton a Vágány utcánál az aluljárót elöntötte a víz.

– A Libegő a kedvezőtlen időjárás miatt nem üzemel.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×