eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Az iskola pedagógiai programja határozza meg, hogy mikorra szervezik az iskolai kirándulásokat. A Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint nem tervezik, hogy központilag szabályozzák ezt a kérdést, de az iskolavezetők figyelmét felhívták arra, hogy körültekintően válasszanak autóbuszokat.

A fuvarozók szerint ilyen rövid időtávon nincs elegendő jó minőségű busz a rengeteg kiránduló osztály számára, ezért célszerű volna széthúzni időben azt az intervallumot, amikor az iskolák, óvodák buszos kirándulásokra indulnak.

Semmilyen központi szabályozás nincs a kirándulásokra vonatkozóan, még az sem, hogyan kell ilyen programokat szervezni – közölte a fentiekkel kapcsolatban a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, ebben

minden iskola teljes autonómiát élvez.

„Ez mindig így volt, ha a saját gyerekkorára visszagondol, akkor is májusban voltak a kirándulások. Egyrészt mert akkor van jó idő, másrészt az intézményvezetők úgy értékelik, ilyenkor fáradtabbak a gyerekek, és az is fontos, hogy ahol érettségi van, teljes legyen a nyugalom az intézményben.”

A Klebelsberg Központ nem is tervezi az iskolai kirándulások szervezésének szabályozását, ahogy a szakmai elnökhelyettes véleménye szerint az iskolák sem. Hajnal Gabriella hozzátette, sokkal jobban felborítja a menetrendet, ha különböző időpontban mennek kirándulni az osztályok.

„A szeptember-október még ilyen időszak, akkor erdei iskolák vannak.”

Ez a kérdés azért lett most érdekes, mert a buszokat végre ellenőrizni kell – mondta a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, most azért lehet ez probléma, mert eddig nem biztonságos buszokkal mentek.

„Az iskolák útmutatást kaptak, felhívtuk a figyelmüket, hogy be kell szerezniük a fuvarozócégtől egy nyilatkozatot, hogy a busz minden előírásnak megfelel és teljes biztonságban szállítja a gyerekeket.”

Hajnal Gabriella hangsúlyozta, minden intézménynek kötelessége, hogy ügyeljen a gyerekekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×