eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Luxusautókra és utakra szórták a pénzt a kereskedőházak - lapszemle

Havonta másfél millió forintért béreltek luxusautókat, a New York-i divathétre, tanácsadókra és tanulmányokra milliókat költöttek a kereskedőházak, pedig eddig nem túl sokat hoztak a konyhára - számolt be a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet arról ír, bár a Magyar Nemzeti Kerekedőház Zrt. tavaly hárommilliárd forint mínuszt termelt, a szaktárca és kapcsolt vállalkozásai nem fukarkodnak a kiadásokkal. Havonta másfél millió forintért béreltek luxusautókat, a New York-i divathétre, tanácsadókra és tanulmányokra milliókat költöttek. Pedig a kereskedőházak eddig nem túl sokat hoztak a konyhára.

A Világgazdaság arról ír, legyártották a 350 ezredik készpénzkiadó automatát az amerikai NCR szigetszentmilkósi gyárában. A cég az ATM-ek piacának 35-40 százalékát fedi le a világban, és a készülékek 35 százaléka Magyarországon készül.

A Magyar Idők arról ír, csaknem hatmillió forintot fizetett ki az állam március közepe óta az „alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények” miatt volt és jelenlegi fogvatartottaknak egy tavaly elfogadott törvény alapján. A jogszabály napi 1200-1300 forint között állapította meg a sérelmi díj összegét.

A Magyar Nemzet cikke szerint megvizsgálják a nevelőszülők előéletét, szigorítják a btk-t, továbbá lazítanak a pedagógusok titoktartási kötelezettségén – egyebek közt ilyen intézkedésekkel próbál javítani a gyermekvédelmi szakellátásban élő fiatalok biztonságán az a saláta-törvényjavaslat, amelyet a napokban nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és amelynek ma lesz az általános vitája az Országgyűlésben.

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket összegző statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján hazánk a középmezőnyben állt, számos régiós országnál, sőt még Ausztriánál is kedvezőbb adatokkal.

A Világgazdaság arról ír, több mint százzal csökkent tavaly a hitelintézeti fiókok száma Magyarországon, és az év végére 2700 alá csúszott. A lap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva közölte, hogy ezzel egy hosszú ideje tartó trend folytatódott a piacon, és a 2013-as 3111 értékesítési egységhez képest már több mint 13 százalékkal mérséklődött a bankfiókok száma.

A Magyar Nemet cikke szerint várhatóan még a héten feljelentést tesz Szilágyi György jobbikos képviselő a rendőrségen, miután a birtokába jutott dokumentumok szerint újabb visszaélések történtek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprési üzletágában.

A portfolio arról ír, nem okozott nagy meglepetést a Tesla az első negyedéves beszámolójában, részben a rekord eladásoknak köszönhetően rekord árbevételt ért el a vállalat és a menedzsment jelzései szerint a Model 3 gyártása a terveknek megfelelően júliusban megkezdődhet. Egyszeri tételek és a megugró költségek miatt viszont a vártnál nagyobb veszteséget szenvedett el az amerikai autógyártó, ami az elmúlt hetek eszeveszett raliját követően elég volt ahhoz, hogy a befektetők elkezdjék adni a cég részvényeit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×