eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

MSZP: érzi a növekvő ellenállást a miniszterelnök

Az MSZP szerint a miniszterelnök "hosszú évek óta először" magyarázkodik, érzi, hogy "hatalma megroppant, személyével és politikájával szemben egyre nő az ellenállás".

Így reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor Magyar Idők szombati számában megjelent interjújára. A miniszterelnök szerint "Magyarországon a nemzeti kormányzás folyamatos nyomás és támadás alatt áll, így minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló Országgyűlésünk és kormányunk lesz-e vagy idegen érdekeket szolgál majd". A kormányfő kiemelte: a választási kampány főpróbája zajlik, és az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz.

Az MSZP közleményében azt írta: a miniszterelnök "bukott diktátorok módszere szerint" azt próbálja magával és környezetével elhitetni, hogy az ellene lázadó milliók mind "külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket".

Hozzátették, hogy az Európa-párti fiatalság szólásszabadságot, tanszabadságot és tisztességes feltételekkel lebonyolított szabad választásokat követel. Csak idő kérdése, mikor csatlakoznak hozzájuk a becsapott emberek: a gyárak és üzemek dolgozói, a nyugdíjasok, a közszolgák, az egészségügy és az oktatás megalázott napszámosai - írta az MSZP.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×