eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Jönnek a személyre szabott embriók? - lapszemle

A Világgazdaság azt írja, hogy jövőre engedélyezett termékké válhat egy személyre szabható embrió beültetési program.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy elmarad a május 5-re Berlinbe tervezett találkozó a visegrádi négyek külügyminiszterei és Németország között, holott a lap információ szerint még Orbán Viktor közvetlen környezetéből is próbáltak lobbizni a fórum megtartásáért. Így Magyarország többnyire csak olyan multilaterális csúcsokon konzultálhat a Merkel-kormányzattal, amelyek jelentőségét a kétoldalú egyeztetésekhez képest éppen Orbán Viktor kérdőjelezte meg korábban.

A Magyar Idők arról számol be, hogy Alsórákoson vásárolt nemrég ingatlant a magyarországi iszlám közösség, a kerület fideszes vezetése azonban sérelmezte, hogy a szervezet erről semmilyen információt nem oszt meg a helyiekkel. A kerület kamerarendszer kitelepítését is kezdeményezte. Bolek Zoltán megjegyezte: uszító cikkek jelentek a tervezett építkezés miatt, és fenyegetéseket is kaptak, a kamerák kiépítést pedig ők is támogatják anyagilag.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy a hatályos szabályozásnál jobban ösztönözhetik a kormány az örökbefogadást. Egy előterjesztés szerint ugyanis a jelenlegi gondozási díjon felül úgynevezett családba gondozási díj illetné meg azt a nevelőszülőt, aki segítene abban, hogy a gyermek örökbefogadót találjon vagy visszakerüljön eredeti családjához.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy a kormány a kötelezően előírt dolgozói létszám kiváltására a kereskedelemben bevezetné az ellátásbiztonsági hozzájárulást. Ezzel támogatnák a vidéki településeken kevésbé fejlett lakossági szolgáltatás színvonalának emelését.

A Világgazdaság azt írja, hogy jövőre engedélyezett termékké válhat egy személyre szabható embrió beültetési program. Itthon évente csak 6-8 ezer ilyen beavatkozás van, miközben Európában akár 600 ezer ilyen eljárást végeznek el évente.

A Magyar Idők azt írja, hogy felpörgött a kereslet a hazai csirkepiacon, az árak pedig ismét emelkedésnek indultak a hónapok óta tartó árcsökkenés után. A szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy a húsvéti keresletélénkülés meglátszik az árakon, ráadásul az oclsó lengyel csirke is eltűnt a piacról.

A Portfolio szerint nem csak a térképet rajzolhatják át gyökeresen, hanem a lakásárakat is átrendezhetik a városfejlesztési projektek a nagyvárosokban, vagyis Budapesten is. A Corvin-negyed és a 9. kerület középső részének kialakítása után a közeljövőben a Liget-projekt is jelentős hatással lehet a környező lakások áraira.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy egyes becslések szerint átlag 30 különböző jelszót kellene megjegyeznünk, így nem csoda, hogy néha van olyan, ami nem jut az eszünkbe. A lap ahhoz ad ötleteket, hogy mit tegyünk, ha éppen a bankkártyánkhoz tartozó PIN-kódot felejtettük el.

A Napi.hu arról számol be, hogy nagy beruházásba fog a Toyota autókonszern az Egyesült Államokban. Csaknem másfél milliárd dollárból bővíti Kentucky államban található üzemét. A Toyotának eddig ez a legnagyobb befektetése egy már működő amerikai üzemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×