eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Simicska helyén kampányol a Jobbik - lapszemle

Országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein - számol be a Magyar Idők.

A magyar gazdaságnak olyan iparbetelepedésre van szüksége, amely magával hozza a fejlett technológiát, és amelyhez a hazai cégek is kapcsolódhatnak - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Csaba László. A közgazdász hozzátette: presztízsberuházások helyett inkább az oktatásba és az egészségügybe kellene fektetni, a kormányzat részéről azonban hiányzik az az átfogó gazdasági stratégia, amelyre alapozva fölgyorsulhatna a növekedés.

A Világgazdaság arról ír, hogy régiós hátrányba került Magyarország, mivel a magyar termelékenység lassabban javult az utóbbi években, mint a régiós országokban, ami az üzleti és a szabályozási környezettel is összefügg. Hosszabb távon azonban a termelékenység alakulása a potenciális növekedés egyik legfontosabb tényezőjeként a gazdaság hosszabb távú felzárkózási pályáját is befolyásolja - hangsúlyozza a lap.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy országos kormányellenes plakátkampányba kezdett a Jobbik, méghozzá Simicska Lajos plakáthelyein. A lap hangsúlyozza, hogy az egykori radikális párt még mindig tagadja, hogy közük lenne a vállalkozóhoz, ahogy maga Simicska Lajos is cáfolta az egyezség létét, bár tegnap elismerte: minden szimpátiája a Jobbiké.

A Richternek idén több projektje van preklinikai, illetve korai klinikai szakaszban, ezek az elhízás, a kognitív rendellenességek, valamint az autizmus kezelésére fókuszálnak - mondta a Világgazdaságnak Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az innováció biztosíthatja a Richter jövőjét.

A Magyar Idők szerint továbbra is hallgat a Teréz körúti merénylet okáról a gyanúsított. Egyelőre új védőjével, az egykori bíróval, Surdy Miklóssal sem működik teljeskörúen együtt P. László, aki nem akar hallani újabb kihallgatásról. A gyanúsított február elején tett beismerő vallomást.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, miként edz Hais Dorottya, aki a Mindenki című Oscar-díjas film "forradalmár" karakterét Lizát alakította, emellett pedig, bár csak másfél éve kezdett bele a műugrásba, több országos bajnoki cím után nemrég kijutott a ifi-Eb-re.

A Magyar Idők arról ír, hogy megkezdődött a kiemelt üdülőkörzetben elérhető családbarát szolgáltatások feltérképezése a Balaton körül, amit majd egy folyamatosan bővülő turistakalauz kiadása követ. A kormányzati fejlesztésekhez ugyanis a tó körül először számba kívánják venni a jelenlegi családbarát szolgáltatásokat.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy az uniós források tartják életben az építőipart, ám a szakág továbbra is küzd a korábban tapasztalt problémáival. Így kétszázmilliárdos lánctartozást görget maga előtt az ágazat és nem csökkent a feketefoglalkoztatás aránya sem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×