eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újdonságok az otthoni ápolásban

2020-ig otthonápolási termékek és szolgáltatások innovatív fejlesztését célzó javaslatokat dolgoz ki Magyarország egy uniós program keretében - mondta az InfoRádióban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai főtanácsadója. Csizmadia István hozzátette, a négyéves projektben nyolc ország vesz részt.

„A betegek, a hozzátartozók és az orvosok, ápolók részére új megoldások kialakítását ösztönző támogatási rendszerhez keresünk jó példákat Európa-szerte, hogy itthon javaslatokat tudjunk megfogalmazni. Ezek azt segítik, hogy egy létező ellátási módot jobban lehessen kezelni” - mondta el Csizmadia István.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai főtanácsadója példaként a felfekvést említette, amelynél lehet újfajta matraccal, jelzőrendszerrel vagy ápolási móddal olyan új megoldást kidolgozni, ami segít megelőzni vagy gyorsabban, olcsóbban kezelni a problémát.

„Kézenfekvőnek tűnik, hogy próbáljunk szinergiát találni a különböző operatív programokban. Ha például az egészségügyi ellátás szervezését, infrastruktúráját fejlesztő operatív programban az elektronikus egészségügyi ellátások vagy az egynapos sebészet kiemelt szerepet kapott, akkor ezekhez hozzá lehet igazítani a más operatív programokkal hozzáférhető forrásokat, így ösztönözzük, hogy ilyen pályázatok szülessenek” - hangsúlyozta Csizmadia István.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×