eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

CEU-ügy: Tuzson mindent megmagyarázott

A nemzeti konzultációval kapcsolatos sajtótájékoztatóján magyarázta el Orbán Viktor pénteki kijelentéseit az államtitkár. Vasárnap tüntetnek a CEU-ért.

A szombati, a nemzeti konzultáció indulásáról szóló sajtótájékoztatón kérdezték az államtitkárt a felsőoktatási törvény módosításáról és a Közép-európai Egyetem (CEU) helyzetéről is. Tuzson Bence elmondta, hétfőn dönt a parlament arról, hogy napirendre veszi-e a kérdést. Szeretnék, hogy minél gyorsabban lezáruljon az ügy - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

A hatályos felsőoktatási törvény elmondása szerint most is egyértelműen rendelkezik arról, hogy csak külföldön működő egyetem hozhat létre Magyarországon intézményt. Ez alapján a CEU álláspontjuk szerint törvénytelenül működik, mivel valós működést nem fejt ki sem az Egyesült Államokban, sem Magyarországon, csupán szerződése van a Közép-európai Egyetemmel, ami helyette lát el tevékenységet. Ez csalás - jelentette ki az államtitkár, megismételve a pénteken Orbán Viktor által hangoztatott álláspontot. Majd egy kérdésre válaszolva kijelentve: az egyetem a diploma kiadásának a jogát intézhette csalással.

Vonulás a CEU-ért

Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért címmel szervez vasárnap délután 17 órától tüntetést az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport a Corvinus Egyetemhez elé. A menet a Corvinustól tovább sétál majd az ELTE és a CEU felé, majd a Kossuth téren fejeződik be a demonstráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×