eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ez jó hír lehet a kerékpárosoknak

Ez jó hír lehet a kerékpárosoknak

Áprilistól lehet igényelni a szürke rendszámokat, azokra a járművekre, amelyekre kerékpártartó van felszerelve.

Szürke rendszámtáblát kerékpárszállító eszközökre lehet igényelni

– mondta el a Belügyminisztérium Közigazgatási és Nyilvántartási Főosztályának munkatársa. Erdős Józsefné hozzátette, ezek azok az eszközök, amelyeket a jármű hátuljára lehet felszerelni.

Ez jó hír lehet a kerékpárosoknak

„Eddig ezek eltakarták a hátsó rendszámtáblát, ami szabálytalan. A kerékpárosok igényelték, hogy legyen egy olyan rendszámtábla, amit fel lehet szerelni a kerékpártartó eszközre, mert eddig az azonosíthatóság érdekében át kellett szerelniük.”

Az új rendszámtáblát a kerékpárszállító eszközre kell felszerelni

– emelte ki a Belügyminisztérium Közigazgatási és Nyilvántartási Főosztályának munkatársa. Erdős Józsefné jelezte, a szürke alapszín mellett a rendszámtábla karakterei és kerete fehér lesz. Tartalmazza az Európai Unió tagállamának jelzésé, de regisztrációs matricát nem adnak hozzá. Az alakja úgynevezett A-típusú, azaz hosszúkás lesz.

Igénylése

„Az ára 5.500 forint. Igényléshez a közlekedési hatóságnál be kell mutatni a járművet és a kerékpártartó eszközt is. A hatóság a kiállított műszaki adatlapot elektronikusan elküldi a nyilvántartónak, így azt az összes közigazgatási hatóság látni fogja. Ezt követően kell igényelni a rendszám gyártását az okmányirodában, amikor elkészül, átadják valamint nyilvántartásba veszik és bejegyzik a forgalmi engedélybe.”

Ez jó hír lehet a kerékpárosoknak

A Belügyminisztérium Közigazgatási és Nyilvántartási Főosztályának munkatársa elmondta,

május 1-től megváltoznak a diplomata rendszámtáblák is,

fokozatosan kivezetik a DT és CK jelzésűeket és bevezetik a CD betűjelűeket.

„A jogosult szervezetek és személyek az év végéig cserélhetik le a régieket. A CD-jelzésű rendszámtáblák színe kék, karakterei és kerete fehér, két betűjelet és kötőjellel elválasztott három-három számjegyet tartalmaz.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×