eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Drágább lehet a húsvéti sonka - lapszemle

Több mint 900 háziorvosnak nincs szakvizsgája - írja a Magyar Nemzet. Hamarosan egységes platformon kérdezhetjük le a Magyarországon üzembe helyezett autók kilométeróra-állását - olvasható a Pénzcentrumon.

A Magyar Idők azt írja, hogy a húsvéti sonka magasabb áron kerülhet a boltokba, a sertéshús ugyanis egy év alatt negyedével drágult. A drasztikus áremelkedést a termelők és a feldolgozók sem tudják lenyelni, tehát a kereskedőkön múlik, hogy a megnövekedett beszerzési költségből mennyit hárítanak át a vásárlókra - olvasható a lapban, ami szerint jó hír, hogy a szűkebb pénztárcájú vevőknek sem kell lemondaniuk a jó minőségről, mert a gyártók a korábbinál jóval kisebb kiszerelésű termékekkel is készülnek az idei szezonra.

A Magyar Nemzet szerint jelenleg 6209-en praktizálnak háziorvosként, ám csupán 3780-nak van háziorvostani, 1496-nak pedig csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgája. Vagyis több mint 900 háziorvos rendel úgy, hogy nincs ilyen irányú szakvizsgája – írja a lap.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy idén januárban és februárban több Start-számlát nyitottak a szülők, mint a tavalyi első két hónapban, de a Babakötvény még nem érte el korábbi népszerűségét . Míg 2011-ben csaknem minden második gyereknek megnyitották ezt a számlát, most csupán minden negyedik-ötödik kisbabáról gondoskodnak így.

A Portfolio szerint a Magyar Nemzeti Bank mellett még egy sor ország felügyelete figyelmezteti a lakossági ügyfeleket, hogy legyenek óvatosak a OneCoinnal, vagyis azzal az állítólagos új generációs kriptovalutával, amely valójában egy hatalmas nemzetközi piramisjáték álcája lehet. A modell a rengeteg gyanús jel és hatósági intézkedés ellenére egyelőre működik. Magyarországon is aktívan értékesítik, a különböző „oktatócsomagokat" megvásárlókat hatalmas hozammal és azonnal elkölthető OneCoinok ígéretével szervezik be a rendszerbe.

A napi.hu azt írja, hogy januárban kritikus helyzetbe került a magyar árampiac a sorozatos erőműleállások, az extrém hideggel magyarázható fogyasztásnövekedés és a régiós piaci hatások miatt. Az ellátás korlátozásra nem került sor, de az energiaárak megugrottak. Hasonló helyzetek a közeljövőben is kialakulhatnak - jósolja a portál.

A Pénzcentrum azzal a hírrel szolgál, hogy hamarosan egységes platformon kérdezhetjük le a Magyarországon üzembe helyezett autók kilométeróra-állását, biztosítási adatait és kárelőzményeit. A rendszer beindítása azonban ennél sokkal többel is kecsegtet, telematikus rendszerek telepítésével ugyanis minden lehetséges adatot megismerhetünk egy autóról, amit használtan szeretnénk megvenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×