eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Nem lesz tojáshiány húsvétkor - lapszemle

A Magyar Időknek nyilatkozott a fejlesztési tárca államtitkára, aki szerint kivétel nélkül folytatódnak az olimpiára tervezett közlekedési projektek. A Világgazdaság a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. tájékoztatására hivatkozva azt írja: végéhez közeledik a Malév felszámolása.

A Magyar Időknek nyilatkozott a fejlesztési tárca államtitkára, aki szerint kivétel nélkül folytatódnak az olimpiára tervezett közlekedési projektek. Homolya Róbert kifejtette: emellett az utóbbi évek legnagyobb gyorsforgalmi fejlesztési programját viszi véghez a magyar kormány: 2022-ig 2470 milliárd forintért egyebek mellett mintegy 900 kilométer új autópálya, autóút és gyorsút készül.

A Magyar Nemzetből megtudhatják: egy kistelepülés lakosságával azonos számú ember hal meg évente Magyarországon közlekedési balesetben annak ellenére is, hogy a 2001 és 2016 között bevezetett intézkedések hatására a felére csökkent a balesetekben elhunytak száma: évi 1200-ről 607-re. A felmérésből kiderült, hogy az emberek elsősorban a rendőrség feladatának tartják a közlekedésbiztonság javítását, és csak a második helyen említik az egyén felelősségét, a harmadikon az államot, a negyediken a családot.

A Világgazdaság a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. tájékoztatására hivatkozva azt írja: végéhez közeledik a Malév felszámolása. A hitelezők számával egyező mennyiségben, háromezer példányban küldték meg záróbeszámolójukat, a NAV pedig már befejeződött vizsgálata során semmilyen megállapítást nem tett a felszámolással kapcsolatban. A lap felidézi: az egykori légitársasággal szembeni bejelentett és elismert követelésállomány 170 milliárd forintra rúgott.

A Magyar Nemzet szerint úgy árverezték el több devizahitel-károsult lakását, hogy az érintettek nem kaptak értesítést az árverezés tényéről. Falus Zsolt, a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöke azt is elmondta: a végrehajtási törvény módosítása után fölpörögnek a végrehajtások, lakásárverések. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke hangsúlyozta, abban az esetben képzelhetők el az érdekvédelmi szervezet által elmondottak, ha az adós nem a megadott lakcímen lakik, vagy pedig ott lakik ugyan, de nem vette át az árverezésről szóló értesítést.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a húsvéti időszakban nem lesz hiány tojásból: mára azok a termelők is rendezték soraikat, akiknek a hosszú hónapokra elhúzódott madárinfluenzajárvány miatt meg kellett szabadulniuk a tojóktól, ráadásul az ilyen csúcsidőszakokban a külföldi szállítmányok is segítik az ellátást. Lényeges drágulásra nem kell számítani, habár a megnövekedett kereslet valamelyest felhajthatja az árakat.

A Portfolio arról ír, szinte mindenki tisztában van azzal, hogy százezrekbe, milliókba is kerülhet egy komolyabb egészségügyi kiadás, ezért érdemes még egészségesen felkészülni és rendszeresen félretenni erre a célra. Kevesen tudják viszont, hogy az erre alkalmas egészségpénztáraknál a hozam mellett állami támogatást is kapunk. Érdemes azonban körültekintően eljárnunk, mivel egyes szolgáltatók drágák lehetnek, a befektetési hozam pedig jellemzően alacsony.

A Napi.hu szerint kiakadtak a kamarai sarcon a kereskedők. Az agrárkamarai törvényben felsorolt tevékenységi körök módosítását kéri a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség, mert a szervezet álláspontja szerint az élelmiszer, az ital, és a dohányáru nagykereskedelme nem az agrárium, hanem a kereskedelem része.

A Pénzcentrum a friss és a fagyasztott árukat hasonlítja össze. A friss zöldségek és gyümölcsök többségét azelőtt szedik le, hogy teljesen beérnének, így van idejük, hogy a szállítás során érjenek be, esetleg ennek elősegítése érdekében még kémiai érésbefolyásolókat is alkalmazhatnak náluk. Hosszú utat tesznek meg, mielőtt a fogyasztók asztalára kerülnek. Fagyasztott termék esetén más a helyzet. Ilyenkor szüretelés előtt megvárják, míg megérik a zöldség és a gyümölcs, és nagyon rövid időn belül fel is dolgozzák azokat. Így a minimumra csökkentik azon tápanyagok mennyiségét, amelyek elvesznek a feldolgozási eljárás során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×