eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Drága lesz a társasházaknak az ingyenhitel - lapszemle

Meg kell emelni a társasházi közös költséget, ha pedig lennének "megcsúszó" lakók a közösségben, akkor helyettük is zsebbe kell nyúlni - hívja fel a figyelmet az energetikai korszerűsítésre hirdetett pályázat kapcsán a portfolio.hu.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy ötpárti találkozót kezdeményezett a Fidesz frakcióvezetője a civil szervezetekre vonatkozó törvény tervezetéről. Kósa Lajos szerint ugyanis elkészült a külföldről támogatott szervezeteket érintő szabályozás, amelynek célja: legyen nyilvános, hogy kitől, milyen céllal és mennyi pénzt kaptak. Az MSZP még nem döntött arról, hogy elmegy-e az egyeztetésre. A Jobbik viszont nagy valószínűséggel leül tárgyalni. Az ellenzéki frakciók közül eddig egyelőre az LMP mondta biztosra, hogy ott lesznek a Fidesz által kezdeményezett megbeszélésen.

A Magyar Idők információi szerint nem támogatják az áruházláncok a kormány azon törekvéseit, melyek rendeznék a mintegy 370 ezer kereskedelmi dolgozó hét végi munkavégzésének körülményeit. Az egyeztetésen megjelent szövetségek képviselői egyike sem fogalmazott meg hivatalos állásfoglalást a kormány terveiről. A lap úgy tudja, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség ma teszi közzé a véleményét.

A Magyar Nemzet szerint továbbra is az adófajták dzsungelének számít Magyarország. A tavalyi évhez képest idén mindössze eggyel csökkent az adónemek száma Magyarországon, vagyis jelenleg 59-féle közteherből finanszírozza a kormány a költségvetést. Bevétel szempontjából továbbra is az általános forgalmi adó (áfa) a listavezető, mintegy 3300 milliárd forintot generált 2016-ban. A rekordmagas, 27 százalékos sarcot a szociális hozzájárulási adó és a személyi jövedelemadó követi. Továbbra is velünk élnek a szinte kimutathatatlan bevételt produkáló adónemek, így például a háztartási alkalmazottak után fizetendő adó, amely 2016-ban sem hozott 32 millió forintnál több bevételt az államkasszának.

A portfolio.hu arról ír, hogy a hiteltörlesztés érdekében meg kell emelni a közös költséget, ha pedig lennének "megcsúszó" lakók a közösségben, akkor helyettük is zsebbe kell nyúlni, hogy el lehessen indítani az energetikai korszerűsítést. Többek között ez derül ki abból az anyagból, ami rögzíti, hogy jogi személyként a társasházak és lakásszövetkezetek milyen feltételekkel igényelhetnek uniós ingyenhitelt április 24-től. Arra is van persze lehetőség, hogy a társasházi pályázattal párhuzamosan, az ottani saját tulajdonú lakásunk felújítására magunk is beadunk egy hitelkérelmet. Ebben az esetben lényegében ugyanazok a szabályok érvényesek , mintha családi ház tulajdonos magánszemélyként indulnánk az uniós ingyenhitelért.

A napi.hu cikke szerint annak ellenére, hogy az Európai Bizottság elfogadta a jogszabályi változtatásokat, a német útdíjrendszer az állampolgárságon alapuló megkülönböztetés miatt továbbra is az uniós jog megsértésének minősül. Az EP-képviselők strasbourgi plenáris ülésükön elfogadott állásfoglalásukban aláhúzták, a jelenleg is érvényes tervezet szerint a bevezetni kívánt útdíj árát csak a német autósok vonhatják le gépjárműadójukból, azaz ez nem rak többletterhet a német fogyasztókra, és ezáltal fenntartja az állampolgárságon alapuló közvetett megkülönböztetést.

A pénzcentrum.hu arról számol be, hogy bárki bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy azonnal pénzre van szüksége. A lap utána járt annak, hogy milyen lehetőségek vannak. Ilyen lehet a hitelkártya, a gyorskölcsön, a folyószámlahitel vagy pedig a zálog. A lap azt is összeszedte, mire érdemes ilyenkor figyelni.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×