eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Megszállják az öregek a Balatont

Megszállják az öregek a Balatont

Idén is új hajót állít szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt., az újjáépített Nemzeti Regatta nevű motorost április 14-én, nagypénteken bocsájtja vízre a BAHART - mondta a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

Számos fejlesztéssel készül a Balatoni Hajózási Zrt. a 171. hajózási szezonra, amely április 14–én kezdődik – mondta a cég értékesítési és forgalmi igazgatója.

„Ekkor adjuk át ünnepélyes keretek között a Balaton legújabb hajóját, amely a Nemzeti Regatta nevet viseli. Ez egy teljesen felújított, a felső fedélzetén akadálymentesített hajó. Egykori neve Beatrix volt.”

Megszállják az öregek a Balatont

Dónucz László elmondta, másik hajófelújítási beruházás is zajlik, a főszezon kezdetére tervezik a teljesen felújított Kossuth komp átadását.

„Ekkor már a forgalom nagysága a négy komp együttes üzemeltetését igényli.”

A nosztalgiaflottából három hajó is 90. éves lesz idén – jelezte a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója. Dónucz László elmondta, most búcsúztatták el az eladott, Révfülöp nevű motoroshajót, amelyet a BKV vásárolt meg, így a vízibusz Budapesten szolgál tovább.

„Menetrendszerinti hajóként fog a Duna két partja között közlekedni.”

Megszállják az öregek a Balatont

A Balatoni Hajózási Zrt. 2020-ig tartó, ötéves stratégiájának eredményeként már tavaly jelentősen növekedett az utasforgalom – hangsúlyozta a hajózási cég igazgatója. Dónucz László hozzátette, a személyhajózásban ez tavaly több mint hétszázezer főt jelentett.

„Ilyen nagyságrendet utoljára a válság előtti években teljesített utoljára a társaság.”

A Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója hozzátette, a kompközlekedésben még nagyobb arányú volt a fejlődés.

„Egy tizennégy éves rekord dőlt meg: utoljára 2002-ben fordult elő, hogy a Balaton két partja között a kompok több mint egymillió utast szállítottak. Ezt sikerült felülmúlni,

2016-ban összesen 1,1 millió utast szállítottak a kompok”

- mondta Dónucz László.

A fotók forrása: hajozas.hu. Beatrix, Révfülöp

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×