eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Lista, amin Áder János az első, Gyurcsány Ferenc az utolsó - Lapszemle

Áder János a legnépszerűbb, Gyurcsány Ferenc az utolsó a politikusok 15 fős népszerűségi listáján, amelyet a Magyar Nemzet mutat be.

A Magyar Nemzet a politikusok népszerűségi listáját mutatja be címlapján kezdődő cikkében. Ebből kiderült, Áder János köztársasági elnök számít itthon a legrokonszenvesebb politikusnak, az utolsó, 15. helyen Gyurcsány Ferenc áll. A második Varga Mihály, akit Karácsony Gergely követ. Orbán Viktor miniszterelnök a hatodik, közvetlenül előtte van Botka László és Tarlós István.

A Magyar Idők a ma Budapestre látogató román külügyminiszterrel készített interjút. Teodor Melescanu szerint teljesen egyértelmű, hogy a térségbeli országok hasonló módon látják az európai politika alakítását. A bukaresti diplomácia vezetője a migránsválság megoldását célzó erőfeszítések kapcsán alapvetően fontosnak tartja az Európai Unió külső határainak védelmét.

A Világgazdaság Lepsényi Istvánnal, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával közöl interjút. Ebből kiderül, hogy idén három projekt indulhat el a járműgyártás és az ipari digitalizáció területén összesen 14 milliárd forintos beszállítói programban. Az államtitkár azt mondta, száz kisvállalkozás juthat támogatáshoz.

A Világgazdaság cikke szerint az állami ellátás problémái hajtják a keresletet, ezért átlag felett bővül a magánegészségügy. A lap által megkérdezett szolgáltatóknál tavaly 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom. Egyre több a fekvőbeteg ellátottak száma is, míg 2015-ben 1100, 2016-ban már 1300 műtétet végeztek a magánegészségügyben.

A Magyar Nemzet cikke szerin Debrecenben folytatódik a hirdetőoszlopper. A Mahir Cityposter Kft jogi képviselője szerint a polgári törvénykönyv előírásaiba ütközik a fővárosi önkormányzat fellebbezése az eljárásban, ezért ellenkérelmet nyújtottak be a holnap folytatódó gazdasági perben.

A Magyar Idők cikke szerint hiába az uniós intelem, a fogyasztóvédelmi civil szervezetek kezében nincs megfelelő eszköz, amivel felléphetnének a kettős minőségű élelmiszerek ellen. A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete szerint az európai jogalkotás jelentheti az egyedüli megáldást a problémára.

A Portfolio arról ír, a jelek szerint túl szigorúra és bonyolultra sikeredett a csak bő három hete megszületett, az EU-s projektek költségnövekményét szabályozó kormányrendelet, mert egy pénteki módosítással máris jócskán átírta azt a kormány. Ráadásul a változtatások szokatlanul sürgősen, már pénteken, azaz február 24-én este 9 órától hatályba is léptek.

A Magyar Nemzet cikke szerint teljes káosz, hozzá nem értés és késlekedés jellemzi a román kormány autópálya-építési stratégiáját. Már a tervezés és a közbeszerzési eljárás szakaszában óriási rendellenességek érhetők tetten az infrastruktúra-fejlesztés terén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×