eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hídfelújítás kezdődik a Budapesten

Felújítják a XIII. kerületben, a Téli kikötő bejáratánál található Meder utcai közmű- és gyalogoshidat, adta hírül a Főváros. A több, milliós négyzetméterárakkal csábító luxuslakópark tövében lévő híd az egykor Olimpiai-szigetnek megálmodott Népszigetet köti össze a parttal.

A munkálatok 2017. március 2-án, csütörtökön kezdődnek és augusztus 2-áig tartanak, ezt követően vehetik birtokba a gyalogosok a megújult hidat. A beruházás nettó összege: 83,5 millió forint. A felújítás során többek között új vakolatot kap a toronylépcsőház, megjavítják a vasbetonszerkezetet, a lépcsőfokokat pedig új burkolattal látják el. Ezek mellett megjavítják a híd acélszerkezetét, korlátját, pályalemezét és pilléreit. A Népszigeti lépcső új lépcsőfokokat és korlátot kap, valamint megjavítják a vasbetonszerkezetet - írja a Portfolio.hu.

A felújított hídnak köszönhetően augusztustól várhatóan sokkal szívesebben fognak a környék jelenlegi és jövőbeli lakói átmerészkedni a kiváló rekreációs tevékenységeket kínáló és ipari műemlék jellegű épületeket rejtő Népszigetre, ami sajnálatos módon még mindig eléggé elhanyagolt és felfedezetlen része a fővárosnak, pedig annak idején még tervben volt az is, hogy esetleg itt építhetnék fel az 1928-as olimpiához szükséges sportlétesítményeket.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×