eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Van, amit még a Brexit-pártiak is sajnálnak - Lapszemle

A Magyar Idők a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével közöl interjút. A Világgazdaság azt írja, hogy egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést.

A Magyar Idők a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével közöl interjút. Bánáti János szerint a jogállamiság végét jelentené, ha a bírókat felelősségre lehetne vonni azért, mert olykor megalapozatlan ítéletet hoznak. Úgy véli, hogy az új büntetőeljárási törvény gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a pereket, szélesebb körben adhat például lehetőséget a vádlottal való kiegyezésre vagy a fellebbvitel során az elsőfokú eljárásban elkövetett hibák orvoslására.

A Magyar Nemzet szerint a Brexitnek van egy olyan oldala, amelyet még azok a britek is sajnálnak, akik egyébként az Európai Uniótól való függetlenedést teljes szívvel támogatják. Ez pedig a londoni székhelyű Európai Gyógyszerügynökség szinte elkerülhetetlennek tűnő elvesztése. A bánkódás oka érthető. Az évi körülbelül 300 millió eurós - 92,2 milliárd forintos - költségvetési kerettel gazdálkodó gigaszervezet 900 szakértőt foglalkoztat a 23,5 ezer négyzetméter alapterületű központjában.

A Portfolio egy új bankelemzésből idéz, amely szerint a vizsgált devizák közül a forint a legsérülékenyebb a növekvő európai politikai bizonytalanságok szempontjából. Az ázsiai devizák vészelhetik át legkönnyebben az esetleges feszültséget, mivel azok sokkal lazábban kapcsolódnak az eurózónához - olvasható a portálon.

A Világgazdaság azt írja, hogy egyre többen veszik igénybe a budapesti közösségi közlekedést. A menetdíjbevétel egy év alatt áremelkedés nélkül is csaknem kétmilliárd forinttal nőtt. Az év első tizenegy hónapjában elérte az 59,4 milliárd forintot, és ebből 42,7 milliárdot tett ki a bérletekből származó bevétel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×