eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Drágultak a garázsok - Lapszemle

A Világgazdaság azt írja, hogy hat és fél milliárd forintos támogatással folytatódhat a következő négy évben a nemzeti agykutatási program. A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy bár már három éve hunyt el rejtélyes körülmények között Welsz Tamás, még mindig nem zárul a nyomozás.

A Világgazdaság azt írja, hogy hat és fél milliárd forintos támogatással folytatódhat a következő négy évben a nemzeti agykutatási program, amely 2013 és 2017 között 12 milliárdos támogatással indult. A kutatók a társadalmat leginkább nyomasztó betegségek, a szorongás, a depresszió és a demenciával összefüggésben álló betegségek felismerésére és gyógyszeres kezelésére összpontosíthatnak.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy bár már három éve hunyt el rejtélyes körülmények között Welsz Tamás, még mindig nem zárul a nyomozás. A költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozásnak 8 gyanúsítottja van – senki sem közszereplő - és 3 teherautónyi dokumentumot kell feldolgozni. Wels Tamás a külföldi bankszámlán eurószázezreket parkoltató Simon Gábor volt MSZP-s politikus ügyében lett érintett.

A Magyar Idők arról számol be, hogy nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásban akadályozná meg az esztergomi önkormányzat, hogy hulladék feldolgozó épüljön a szomszédos Párkányban. Esztergom attól tart, hogy az évi 20 ezer tonna gumi és műanyag hulladékot feldolgozó létesítmény az uralkodó széljárás miatt városuk levegőjét rontaná.

A Magyar Idők azt írja, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke hagyta jóvá annak a német fegyverkereskedőnek a parlamenti beléptetését, akit a külföldi lapértesülések szerint köröz a német rendőrség. A lap egy fotót is közöl, amely azt bizonyítja, hogy a fegyvernepper az Országgyűlés épületének egyik erkélyén tartózkodott. A Jobbik egyelőre tagad.

Nem volt olyan terve, hogy köztársasági elnök legyen, de alkotmányos államban szeretné élni – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Majtényi László alkotmányjogász, több baloldali, liberális ellenzéki párt államfő-jelöltje. A korábbi adatvédelmi biztos azt mondta, hogy a rendszerváltást követő két évtized alkotmányosságán alapuló, de annak züllöttségét nélkülöző új, negyedik köztársaságot kellene létrehozni, mert manapság – mint mondta - az állam szívéből terjed szét a korrupció.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy visszatért Vietnamba a madárinfluenza, és 4 hónapi járványmentes időszak után az ország közép és déli részén ismét megjelentek a vírusok. A betegség miatt máris közel 6 ezer csirkét kellett megsemmisíteni. Legutóbb tavaly októberben bukkant fel a fertőzés, de akkor sikerült kordában tartani a járványt.

A Portfolio arról számol be, hogy szokatlanul őszinte és erős kijelentést tett tegnap a belga parlamentben az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Junker azt mondta, nagyon borsos árat fognak fizetni a britek a Brexitért, mert akkor is kifizettetik velük az uniós tagdíjat 2023-ig távoznak a közösségből, a kilépési számla legalább 60 milliárd euró.

A Magyar Idők arról ír, hogy Budapesten két év alatt 20 százalékkal nőtt a garázsok ára. A legdrágábbnak talált 7. kerületben 3 és fél millióért kínálják a garázsokat, de a külső városrészekben is legalább 2 millió forintot kell fizetni. A bérlés költségei is nőttek, és egy állandó helyért is elkérnek legalább havi 20 ezer forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×