eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A BKV is büntet a csúszós megállók miatt

A BKV is büntet a csúszós megállók miatt

A BKV Zrt. majdnem 5 millió forintot követel egyik alvállalkozójától, mert nem látták el rendesen feladataikat miután nagy mennyiségű ónos eső esett Budapesten - írja a Magyar Idők.

A megállók takarítatlansága miatt a szerződésben foglalt szankciókat érvényesíti a BKV Zrt. a B+N Zrt.-vel szemben, közel 4,6 millió forint összegben – tájékoztatta a lapot a BKV Zrt. A január 31-én kezdődő, és csaknem két napon át megszakítás nélkül hulló csapadék nehezen kezelhető helyzetet eredményezett, de mindezek figyelembevétele mellett is számos kifogás merült fel a megállók takarítására szerződött vállalkozás munkavégzésével kapcsolatban.

A BKV-nak több mint ötezer megállóhelye és csomópontja van a fővárosban. A három héttel ezelőtti ónos eső, hó és havas eső komoly kihívást jelentettek. A megállók jegesedésével, azok takarításával kapcsolatban január-február fordulójának a hetében a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. ügyfélszolgálatára mintegy hatvan bejelentés érkezett, ennél azonban jóval többen adtak hangot más fórumokon felháborodásuknak. 

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×