eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Jövő héten lesz döntés az olimpiai pályázatról

Jövő szerdán külön-külön áttekinti az olimpiával összefüggő helyzetet a kormány és a Fővárosi Közgyűlés, ami után ismét egyeztet majd a miniszterelnök és a főpolgármester.

Leadta az olimpiával összefüggő népszavazás kiírásáért összegyűjtött több mint 266 ezer aláírást a Momentum Mozgalom. Fekete-Győr András, a szervezet elnöke azzal indokolta az akciót, hogy a kormánynak és a fővárosnak meg kellett volna kérdezni az embereket az olimpiarendezésről. Borkai Zsolt MOB-elnök közölte: a Fővárosi Önkormányzat jogosultsága, hogy fenntartja-e szándékát az olimpia megrendezésére.

Jövő szerdán külön-külön áttekinti az olimpiával összefüggő helyzetet a kormány és a Fővárosi Közgyűlés, ami után ismét egyeztet majd a miniszterelnök és a főpolgármester. Ezt a kormányfő sajtófőnöke és a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója közölte, miután a 2024-es budapesti ötkarikás pályázat további sorsáról tárgyalt Orbán Viktor és Tarlós István.

Olimpiai hírek pénteken:

Ennyien adták aláírásukat az olimpiai népszavazáshoz

Fekete-Győr András meglepődött az aláírások számán

Olimpiai népszavazás: megszólalt a MOB

Kósa Lajos: Nem mi vagyunk az urai az olimpiarendezés ügyének

Olimpia: azonnali népszavazást követel az ellenzék

Az elemzők szerint új politikai tényező jelent meg

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×