eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Még öt napig lehet felvételire jelentkezni

Még öt napig - február 15-én éjfélig - lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire. Díjmentesen három helyet jelölhetnek meg a diákok.

 A felvételizőknek a február 15-i határidőig kell végezniük az e-felvételi felületén a személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével.

A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes áttekinteni a felsőoktatási felvételi tájékoztató január végén közzétett hivatalos kiegészítését, az abban megjelent módosításokat, új jelentkezési lehetőségeket. A www.felvi.hu-n elérhető tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a felvételi szabályokat, meghirdetéseket és fontos tudnivalókat, valamint a hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat.

Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet - maximum hatot - jelöl meg, annak szintén február 15-én éjfélig kell befizetnie a megjelölt további jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

A határidő után öt nap áll a felvételizők rendelkezésére, hogy hitelesítsék a jelentkezésüket. Hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával lehet.

Szintén a február 15-i határidőt kell szem előtt tartaniuk az érettségizőknek. Eddig kell a kormányhivataloknál a május-júniusi vizsgákra a jelentkezési lapokat leadni.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×