eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
NVI-botrány: tizenegy kopasz ellen emelnek vádat

NVI-botrány: tizenegy kopasz ellen emelnek vádat

Bíróság elé kerülhet a Nemzeti Választási Irodán felvonuló, kigyúrt férfiakból álló csapat szinte összes tagja. Az MSZP népszavazási indítványának beadását akadályozó társaság ellen vádindítványt nyújtottak be a Fővárosi Törvényszékre - értesült a 24.hu.

Már majdnem egy éve, hogy a Nemzeti Választási Iroda auláját megszállta egy kigyúrt kopaszokból álló csoport: a Magyar Szocialista Párt 2016. február 23-án akarta leadni a vasárnapi boltzár elleni népszavazás indítványát. Az NVI előterében tömörülő férfiak megakadályozták Nyakó Istvánt, az MSZP politikusát, hogy elsőnek bélyegezze le az ellenzéki kezdeményezését, és a segítségükkel kapott elsőbbséget Erdősi Lászlóné, Herceghalom polgármesterének felesége, aki a kormány által elrendelt vasárnapi zárva tartás folytatása mellett kampányolt volna.

A kopaszok az NVI-ben mutatóban egy-egy mappát szorongattak a kezükben, mintha maguk is népszavazási kezdeményezéssel érkeztek volna, az akció után azonban azonnal elhagyták az épületet. A Kúria tavaly tavasszal kimondta, hogy Erdősiné a kopaszok fellépése miatt

jogellenesen szerezte meg a népszavazási kezdeményezés lehetőségét.

A csoport ellen el is kezdődött a rendőrségi nyomozás választás és népszavazás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, és bár beazonosították a résztvevőket, a vizsgálatot leállították, még mielőtt vádemelésre sor került volna. Így a mai napig nem tudható, hogy ki tervezte meg az akciót, és ki hívta a választási irodához a kigyúrt figurákat.

Ez a titok is tisztázódhat:

a csapat 11 tagja hamarosan mégis vádlottként állhat a bíróság elé

– tudta meg a 24.hu.

Nyakó István és jogi képviselője, Czeglédi Csaba a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal adatai alapján pótmagánvádas eljárást indított a csoport tagjai ellen. A korábban beazonosított két kopasz helyett a napokban beadott újabb vádindítványban már 11 férfi neve szerepel. Amennyiben a bíróság elfogadja, Erdősi Lászlónénak és kísérőjének, Varró Ádámnak bűnsegédként kell majd felelni a kérdésekre.

A vádindítványban szereplő vádlottak nem először kerülnek az igazságszolgáltatás fórumai elé. A 24.hu úgy tudja, az elsőrendű vádlottként megnevezett szolnoki illetőségű Cs. Mihályt közlekedési kihágások mellett rablásért, erőszakkal elkövetett lopásért, súlyos testi sértésért vonták korábban felelősségre, a másodrendű budapesti K. Tibor Attila pedig többek között gyermekkorú ellen elkövetett súlyos testi sértés, több rablás és kábítószerrel való visszaélés miatt kapott több év börtönbüntetést és összesen 5 év közügyektől való eltiltást.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×