eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Megnyugszik a patika-helyzet - lapszemle

A Magyar Idők úgy értesült, hogy újabb jobbikos szervezet oszlott fel. A Szerencsejáték Zrt. becslése szerint tavaly a teljes árbevétel 44 százaléka származhatott sportfogadásból, a forgalom 2012 és 2015 között a két és félszeresére, közel 130 milliárd forintra nőtt - írta a Világgazdaság.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Déli Pályaudvar mellett található Déli Gyógyszertár után várhatóan nem zár be újabb patika az országban amiatt, hogy nem sikerült rendezni a tulajdonosi viszonyokat a január 1-jei törvényváltozás után. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy a lakosság ellátása tehát nem kerül veszélybe. Hozzátette: Magyarországon körülbelül 2300 közforgalmú gyógyszertár működik, és csak egy esetben, a Déli pályaudvarnál nem voltak eredményesek a tárgyalások.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy újabb jobbikos szervezet oszlott fel. A lap kiemelte, hagy a vámosmikolai, helyi alapszervezet azután döntött így, hogy minden előzetes értesítés nélkül levették a választókerületi levelezési listáról. Szabó Gábor pártigazgató számított a vámosmikolai szervezet lépésére, de szerinte ez egyedi eset, miközben több új Jobbik-szervezet alakul az országban.

A Szerencsejáték Zrt. becslése szerint tavaly a teljes árbevétel 44 százaléka származhatott sportfogadásból, a forgalom 2012 és 2015 között a két és félszeresére, közel 130 milliárd forintra nőtt - írta a Világgazdaság. A Szerencsejáték Zrt. a lappal azt közölte, hogy a dinamikus bővülés a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra vezethető vissza.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete a kilométeróra-állások gyakoribb rögzítését javasolja és továbbra is szorgalmazza az import gépjárművek eredetiségvizsgálatát - írja a Magyar Nemzet. A napilap azt írta, a vezess.hu szerint a Miniszterelnökség néhány hét múlva tárgyalja az eredetiségvizsgálat jelenlegi rendszerét megreformáló jogszabály-tervezetet, amely a külföldről behozott autóknál is kötelezővé tenné ezt a vizsgálatot még a magyar rendszám felkerülése előtt.

A Napi.hu arról közöl cikket, hogy a Vibernél nagyobb hangsúlyt kap a kelet-közép-európai régió. Djamel Agaoua, a Viber új vezérigazgatója azt mondta a portálnak, hogy Magyarország is azok között az országok között van, amelyek a vállalatnál, mint a régió egyik innovációs központja, a figyelem középpontjába kerül. Hozzátette: a vállalat pozíciója pedig nagyon erős és a Viber szolgáltatásai nagyon népszerűek Magyarországon.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy február első felében mind az 52 tájegységi fővadász munkába állhat. A vadgazdálkodásban más változások is lesznek, hiszen az üzemterv tíz év helyett húsz évre szól majd. Az ehhez kapcsolódó jogszabályok társadalmi és közigazgatási egyeztetése hamarosan megkezdődik.

Drágább lehet a kenyér – olvasható a Magyar Időkben. A lap hangsúlyozza, hogy a kereskedőkkel egyeztetett csütörtökön a pékszövetség, az egyre nagyobb bérköltségek miatt ugyanis elkerülhetetlennek látják a kenyér árának emelését. A pékek hónapok óta hangoztatják, hogy hat éve nem nőttek a beszállítói árak, holott az emelkedő munkaerőköltségek, az elmaradt fejlesztések, a dráguló alapanyagok mind ezt indokolják. A malomipar jelezte: a jó terméseredmények ellenére legalább öt százalékkal emelniük kell a liszt árát.

Tavaly több gyerekjátékot vettek, és többet is költöttek erre a szülők és a családtagok, így a becslések szerint hétmilliárd forintos forgalomnövekedést is elérhetett 2016-ban a piac - írja a Világgazdaság. A napilap szerint 2016-ban az előző évi 38 milliárdról 40-45 milliárd forintra nőtt a magyar játékpiac forgalma.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy Magyarországon egy a versenyszektorban dolgozó munkavállaló átlagosan havi bruttó 250 ezer forintot keresett tavaly. Nem mindegy azonban, hogy mekkora cégnél vállal munkát: a nagyvállalati alkalmazottak rendszeres átlagkeresete bruttó 300 ezer forint körül alakul, miközben a mikrovállalkozásoknál kevesebb mint bruttó 180 ezer forintot lehetett keresni, legalábbis papíron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×