eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Többet kell fizetni a postán - lapszemle

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy baloldaliak kerülhetnek a Jobbik újjáépülő holdudvarába. A Világgazdaság arról ír, hogy hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

Emelkedtek a postai díjak – olvasható a Magyra Nemzetben. A többségében állami tulajdonú vállalat arról is döntött, hogy január 1-jétől nem foglalkozik a „nemzetközi szabványnak megfelelő levélszekrény-bedobónyílás méretét" meghaladó levélpostai küldemények kiszállításával, hiszen így is komoly gondot okozott az ünnepi időszakban megnövekedett mennyiségű levelek, csomagok időben történő kézbesítése.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy baloldaliak kerülhetnek a Jobbik újjáépülő holdudvarába. A lap úgy tudja, hogy a Jobbik az oktatás és a romaügy mellett kulturális területen is felvette a kapcsolatot több, egykor a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormány mellett dolgozó, az MSZP holdudvarához tartozó értelmiségivel. Az érintetteket arra kérték, hogy vegyenek részt a Jobbik kormányzati felkészülésében, a programalkotásban.

A Világgazdaság arról ír, hogy hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A szervezet szerint ezzel az Alexandra bolthálózat fizetésképtelenné válása után megakadályozható lenne a a könyves piac összeomlása. A könyves cégek vezetői közül többen úgy nyilatkoztak, ha leírnák a bolthálózat fizetésképtelenségével keletkező veszteséget a 2016-os mérlegükből, ez többük számára is végzetes lenne, hiszen nem tudnak hitelt felvenni helyzetük konszolidálására.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy néhány faluban már hiánycikk a tüzelőanyag. Szakértők szerint néhány településen átmenetileg hiány lehet tűzifából, mert az illegálisan forgalomba hozott termékek kiszorultak a piacról és a kereslet a szokatlanul hideg miatt jelentősen megnőtt. A lap kiemeli, akár ellátási zavarokat is okozhat a fogyasztás megugrása.

Meghaladta a félmilliót a falusi turizmusban értékesített vendégéjszakák száma tavaly, ami a négy évvel ezelőtti piaci mélyponthoz képest csaknem másfélszeres bővülés – közölte a Magyar Időkkel a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnöke. Szabó Géza jelezte, elsősorban a belföldi kereslet ugrott meg a vidéki szolgáltatások iránt, a várakozások szerint az előző évben 500 ezernél is több éjszakát értékesítettek a térségi szolgáltatók. Jövőre újabb robbanás várható az agroturizmusban, ezt az év végén megjelent 36 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírások támogatják.

A Napi.hu cikke szerint soha nem látott ütemben nő a pszichiátriai zavarok gyakorisága, az egészségügyi világszervezet szerint 2013-ban a tartós munkaképesség-csökkenés már több mint ötödét mentális zavarok okozták. A portál hangsúlyozza, hogy Magyarországon a megfelelő ellátáshoz kapacitásokat kellene bővíteni a szükségeshez képest ugyanis feleannyi pszichiáter van, megfelelő jogi környezetet teremteni és az igényekhez szabni a finanszírozást.

A Portfolio arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy ha befektették a pénzüket, de hirtelen mégis szükség van rá, nemcsak akkor számíthatnak veszteségre, ha részvényekbe fektettek. Az állampapíroknál a visszaváltási árfolyam, a nyugdíjcélú megtakarításoknál az állami támogatás visszafizetése, befektetési alapoknál pedig a büntetőjutalék miatt lehet veszteséges egy-egy befektetés.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy több tízezer forintba kerülhet a magyar családoknak a szmogriadó. A portál szerint az autósforgalom korlátozása jelentős teher, a szmognak kézzel fogható következményeként pedig ilyenkor sokkal többen fordulnak orvoshoz, és a betegségek miatt keletkező kiadások jelentősen megterhelik az emberek pénztárcáit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×