eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Fekete szalag a BKV-járatokon

Fekete szalaggal közlekednek hétfőn a budapesti közösségi közlekedés járművei az olaszországi autóbusz-tragédia áldozataira emlékezve - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Felidézték: Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére hétfőt nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Ezért hétfőn a közösségi közlekedés járművei fekete szalaggal közlekednek, valamint a BKK Zrt., a BKV Zrt. és a VT-Arriva Kft. székházára, telephelyeire is kitűzik a fekete zászlót az olaszországi tragédia áldozataira emlékezve, és egyúttal kifejezve az áldozatok hozzátartozóival való együttérzést - írták.

Hozzátették: a BKK és a szolgáltatók mihamarabbi gyógyulást kívánnak a baleset sérültjeinek.

A hivatalos adatok szerint a franciaországi sítúráról visszatérő, nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál diákjait szállító busz péntek éjjel szenvedett balesetet Verona mellett. A szerencsétlenségének 16 halálos áldozata van. A négy súlyos sérült mellett két utast válságos állapotban kezelnek veronai kórházakban, akik egyelőre nem szállíthatók, a baleset könnyebb sérültjei viszont már elhagyhatták Olaszországot.

Az áldozatok és a válságos állapotban lévő utasok azonosítása napokat vehet igénybe az olasz hatóságok tájékoztatása szerint.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×