eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nem tiltják be a gázkonvektorokat - lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy a tavaly eltűnt zuglói szocialista önkormányzati képviselő cége százmillió forintot jóval meghaladó tartozást hagyott hátra. A Világgazdaság szerint néhány éven belül könnyen és biztonságosan lehet majd elgurulni Budapestről a Balatonhoz.

A Magyar Idők azt írja, hogy a tavaly eltűnt zuglói szocialista önkormányzati képviselő cége százmillió forintot jóval meghaladó tartozást hagyott hátra. A lap úgy tudja, hogy Sápi Attila nagy mennyiségű gyógyszerhez jutott az eltűnése előtt, és 2106-ig keresni fogják.

A Magyar Nemzet Tőzsér János filozófussal közöl interjút, aki az Élet és Irodalomban azt írta, hogy József Attila Eszmélet című versében közhelyes és következetlen a filozófiai mondanivaló. Emiatt többen nekimentek az írásának, köztük Tverdota György, az egyik legismertebb József Attila-kutató.

A napi.hu azt írja, hogy a bulvármédia híreszteléseivel ellentétben nem tiltják be a gázkonvektorokat Magyarországon. Ez már csak azért sem lehetséges, mert a lakások csaknem felében ezekkel fűtenek, ráadásul a konvektorok hatásfoka nem feltétlenül rossz, sőt az év végétől kaphatók lesznek a gazdaságosan működő, korszerű készülékek is - jegyzi meg a portál szerzője.

A Portfolio a Fiat vezérigazgatóját idézi, aki azt állítja: soha nem tettek kísérletet arra, hogy olyan feltételeket alakítsanak ki, amelyek a tesztfolyamat bukását célozzák. A cégvezető arra a vádra reagált, amely szerint a Fiat Chrysler szoftveresen manipulálta közel 100 ezer dízel járművek károsanyag-kibocsátását Amerikában.

A Világgazdaság szerint néhány éven belül könnyen és biztonságosan lehet majd elgurulni Budapestről a Balatonhoz, és azoknak sem kell váratlan veszélyhelyzetekkel szembesülniük, akik biciklire pattanva akarnak Debrecenből a Hortobágyra eljutni. Ezt az 53 kilométeres „túlélőtúrát" ugyanis ma még a 33-as úton, az autók menetszelében lehet csak megtenni, ám a veszélyforrás jelentősen csökken azzal, hogy megépül a cívisváros és a puszta közötti kerékpárút - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×