eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek?

A hétfő esti berlini merénylet egész Európa ellen irányult, így Magyarországot is támadás érte - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Nem lehetünk naivak (...), az elmúlt másfél évben Európa biztonsági helyzete drasztikusan romlott", aminek elsődleges oka az illegális és ellenőrizetlen migráció - fogalmazott Kovács Zoltán, aki szerint Európa és Magyarország biztonságáért mindent meg kell tenni.

Közölte: tudomásuk szerint egy magyar állampolgár is könnyebben megsérülhetett Berlinben, de már elhagyhatta a kórházat. Minderről hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak a német szervektől.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a külügyi tárca munkatársai készen állnak arra, hogy bárkinek segítséget nyújtsanak, akit a tragikus és barbár terrortámadás érintett.

Kovács Zoltán a kormány nevében részvétét és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a német népnek és az ország vezetésének.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról beszélt a tájékoztatón, hogy nincs információjuk magyarországi terrorfenyegetettségről.

Közölte ugyanakkor, hogy megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.

Ugyancsak megerősítették a német és az orosz nagykövetség védelmét, illetve a Terrorelhárítási Központ, illetve a rendőrség munkatársainak fokozott járőrtevékenysége azt a célt is szolgálja, hogy elrettentse azokat, akik esetleg támadásra készülnének - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a magyar rendvédelmi szervek és titkosszolgálatok együttműködnek a német hatóságokkal.

Kérdésre válaszolva Bakondi György hozzáfűzte: arra vonatkozó információ nem áll rendelkezésre, hogy a terrortámadással gyanúsított férfi Magyarországon keresztül ment Németországba, illetve járt-e Magyarországon.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×