eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Egy fillért sem kapnak Bróker Marcsi károsultjai? - lapszemle

A Magyar Idők szerint sem a Kun-Mediátor károsultjai, sem a dolgozói nem számíthatnak kártalanításra.

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők. A lapnak több szocialista vezető politikus is elmondta, hogy Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember”, munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt.

Vannak Magyarországon olyan kistelepülések, amelyeken csak a kormányzattal közösen lehet megoldást találni a lakosság-megtartásra és a vásárlóerő növelésére, különben csak veszteségesen lehet üzemeltetni a helyi kisboltot - mondta Petkó László, a COOP cégcsoport új elnöke a Világgazdaságnak adott interjúban. Az új igazgató arról is beszélt, hogy az eddigi bérszínvonal mellett optimalizálniuk kellett a bolthálózatot a jövedelmi viszonyok markáns különbségei illetve a dohányforgalom kiesése miatt.

Az agrárszektor.hu-n arról olvashatnak, hogy az éghajlatváltozás miatti felmelegedés hatására egyre több haszonnövény terem meg az északi sarkkör felett, és ez az állattenyésztés esélyeit is javítja. Ugyanakkor a változások mezőgazdasági kockázatokkal is járnak, mivel a kórokozók és a kártevők elterjedésére is számítani lehet.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a bérlő Magyar Repülőszövetség elleni tulajdonjogi pertől függetlenül a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hosszabb távon is légikikötőként számol a budaörsi reptérrel. A társaság álláspontja szerint azonban a szövetség jogcím nélkül használja a repülőteret, a két fél közötti perben márciusban várható jogerős ítélet.

A nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, korábban a Népszabadság főszerkesztőjeként tevékenykedő Murányi Marcell lehet az egyik aspiráns az MSZP kommunikációs igazgatói posztjára – értesült a Magyar Nemzet. Hivatalos döntés még nincs, de a felkérés – a lap tudomása szerint – már megtörtént.

A napi.hu arról közölt összeállítást, hogy az országban hol fogy a leginkább a népesség. Mint írják: Budapesten kívül Veszprém, Zala, Baranya, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun és Békés megyében született kevesebb csecsemő, mint egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében 3-5 százalékkal nőtt a születések száma – derül ki a KSH megyei összesítéséből.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy súlyos tízmilliárdokba kerülhet a hazai adófizetőknek a cafeteria-rendszer 2012-es átalakítása: nemrég pert vesztett a magyar állam utalványügyben. A Ticket Restaurant márka tulajdonosának a 444.hu korábbi cikke alapján több mint 7,3 milliárd forintos kártérítést ítélt meg a Világbanknál működő nemzetközi vitarendező szervezet, de két másik társaság is beperelte az államot egy korábbi francia-magyar kormányközi egyezményre hivatkozva.

A korábban előforduló likviditáshiányos helyzetekhez képest a Budapesti Közlekedési Vállalat pénzügyi helyzete stabilizálódott és a folyamatos működéshez szükséges források rendelkezésre állnak - írja a Világgazdaság. Ennek hátterében az áll, hogy a Budapesti Közlekedési Központtal kötött közszolgáltatási szerződésnek megfelelően a BKK és a főváros ezúttal megfelelő időben és megfelelő mennyiségben adagolja a BVK működtetéséhez szükséges forrásokat.

A Magyar Idők szerint sem a Kun-Mediátor károsultjai, sem a dolgozói nem számíthatnak egy fillérre sem. A lefoglalt vagyon ugyanis még a félmilliárdos jegybanki büntetésre sem elég, az eltüntetett milliárdoknak nyoma sincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 10:51
×
×
×
×