eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elkészült az MSZP felelőslistája

Döntött az MSZP fővárosi párttanácsa azokról a politikusokról, akiket a szocialisták képviselőjelölteknek jelölnének Budapesten. Az ellenzéki párt fővárosi elnöke az InfoRádiónak elmondta: a végleges lista a többi baloldali szervezettel való egyeztetés vagy akár előválasztás után állhat össze.

Ez nem az országgyűlési képviselőjelölt-lista – jelentette ki az MSZP fővárosi elnöke.

Kunhalmi Ágnes elmondta, Budapesten a 18 választókerületben azokat az embereket listázták, akik az MSZP kerületi szervezeteinek politikai támogatását élvezik a 2018-as országgyűlési választásokra.

„Ők választókerületi felelősök, akik elindítják a felkészülést a 2018-as választásra, hiszen látjuk, hogy a fővárosban a Fidesz nagyon beszakadt, óriási az elégedetlenkedők száma.”

A szocialista párt fővárosi elnöke kiemelte, a listán szereplők között vannak olyanok is, akik már országgyűlési képviselői mandátumot szereztek egyéniben a legutóbbi választásokon, természetesen lesznek képviselőjelöltek is közöttük. Ez az a stáb, amelyikkel egy tárgyalóasztalhoz le lehet ülni vagy egy előválasztási fordulóban elő lehet állni.

„Vannak új nevek a listán, hiszen a 2014-esen többen voltunk, de akkor volt közöttük együttes, PM-es, DK-s és MSZP-s is. A végleges országgyűlési képviselőjelölti lista később fog kialakulni.”

Arra a kérdésre, hogy az MSZP elképzelhetőnek tartja az előválasztást, a párt fővárosi elnöke azt mondta a szocialisták a kongresszusokon döntöttek arról, hogy nyitottak az összefogásra és az előválasztásokra – közölte az MSZP fővárosi elnöke.

„Ezért is kellett a politikai felelősöket felállítani. Az, hogy az előválasztás mikor lehetne, a többi párttól is függ, hogy mikor mutatják be a jelöltjeiket” - fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×