eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A luc drágább, a nordman fenyő olcsóbb lehet - lapszemle

Orbán Viktor miniszterelnökkel közöl exkluzív interjút a Világgazdaság. Magyar Idők arról közöl cikket, hogy feltételekkel, de vállalná a főpolgármester-jelöltséget Horváth Csaba, szocialista fővárosi képviselő.

Orbán Viktor miniszterelnökkel közöl exkluzív interjút a Világgazdaság. A lap azt írja: meghívta a kormányfőt Amerikába telefonos egyeztetésük után az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke. Orbán Viktor arról is beszél, hogy a bérmegállapodás csak az első lépés abban, hogy Magyarország megtalálja a helyét a kihívások közepette. A kormányfő szintén a bérmegállapodásra utalva jó hírnek nevezte, hogy – mint fogalmazott - nem veszett ki a józan ész a gazdaság szereplőiből.

Magyar Idők arról közöl cikket, hogy feltételekkel, de vállalná a főpolgármester-jelöltséget Horváth Csaba, szocialista fővárosi képviselő. A politikus szerint 2014 kudarca figyelmeztet arra: túl sok idő ment el a szerkezeti és szervezeti kérdésekre ahelyett, hogy azt tudatosították volna a választókban, hogy mit ajánl a baloldal Magyarországnak, Budapestnek. Hozzátette: ő a faltól falig koalíció híve, de csak ha van útiterv, tartalom,

A Magyar Nemzet, hogy több mint kétezer iskola szűnt meg Magyarországon az elmúlt 10 éven és ugyanezen idő alatt nyolcszáz új oktatási intézményt nyitottak. Az Oktatási Hivataltól kikért adatokra hivatkozva a lap azt közli, hogy a legtöbb intézményt, 783-at 2007-ben szüntettek meg, viszont a legtöbbet is ugyanebben az évben alapították. Az is kiderül, hogy tavaly, 2015-ben 300 iskola zárta be kapuit.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a légszennyezettség miatt súlyos a helyzet Európában, és évente több százezren halnak meg a kontinensen a légszennyezettség okozta megbetegedésekben. 2013-ban például 467 ezer, a levegő rossz minőségével kapcsolódó korai halálesetről számolt be az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.

A Magyar Idők azt írja, hogy megkezdték a karácsonyi fenyőfák kivágását a termelők, vagyis megkezdődött a felkészülés az ünnepi szezonra. A termelők szerint megduplázódhat a lucfenyő ára, de a Nordmann olcsóbb lehet, mint tavaly. Az országban piacra kerülő karácsonyfák döntő része a Zala megyei Surd környékéről származik.

A Portfolio az e-kereskedelem Magyarországi bővüléséről közölt cikket. Eszerint számottevő volt növekedés 2015-ben. Ennek ellenére a kiskereskedelmi forgalom egészének még mindig csak 4,1 százalékát teszi ki az online forgalom.

A Napi.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy a szakértők régóta figyelmeztetnek, csődhullám indulhat el a kínai bankrendszerben, ez pedig súlyos hatással járhat a világ más országaira. A cikk szerint ma már nem csak a behajthatatlan kölcsönök okozhatnak katasztrófát, hanem hitelből finanszírozott hitelek is veszélynek teszik ki a pénzügyi rendszert.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy hatalmas az érdeklődés és rengeteg kisvállalkozás áll sorba a májusban útjára indított nullás hitelért. Jellemzően a feldolgozóipar, a kereskedelem, az építőipar és a szálláshely-vendéglátás területéről érkeznek a forrás iránti kérelmek, és többnyire a gépbeszerzések dominálnak. A program májusban 44 milliárd forintos kerettel indult, ezt azonban nemrég éppen az érdeklődés miatt 70 milliárdra emelték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×