eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

Az Országgyűlés ma az LMP kezdeményezésére nyolcórás időkerettel kiírt vitát tart a munkaerőhiány okairól és lehetséges kezelési módjáról.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az első napirendi pontok között tárgyalják a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló országgyűlési határozat módosítását, a filmtörvény változtatását, valamint a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről rendelkező törvényjavaslatot.

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről a nyolcadik napirendi pontban kezdődhet vita. Az LMP által kezdeményezett vitanapot az MSZP és a Jobbik is támogatta. Az LMP korábban azt közölte, a vitanapon azt szeretnék megtárgyalni, milyen lépésekkel szüntethető meg a munkaerőhiány, ami mögött szerintük a bérválság okozta tömeges kivándorlás áll.

A vitában a Fidesznek 164 perc, a KDNP-nek 38, míg ellenzéki oldalon az MSZP-nek 92, a Jobbik-nak 82, az LMP-nek 48 perc áll rendelkezésre, a független képviselők pedig 9 percben fejthetik ki véleményüket.

Az ülésnap végén - egyebek mellett - a zártkertként nyilvántartott ingatlanok művelés alóli kivonásával kapcsolatos törvénymódosítás kerül terítékre.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×