eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Még mindig sok az öngyilkosság - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy másfél évtized után végre pont kerülhet a budai panorámába belerondító egykori SZOT-szálló ügyére. A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy várhatóan 2017 végére készíti el a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozását.

A Magyar Idők arról ír, hogy másfél évtized után végre pont kerülhet a budai panorámába belerondító egykori SZOT-szálló ügyére, bár a komoly homlokzati átalakulás előtt álló épülettel kapcsolatban korábban a bontás is felmerült. Az egykori szálloda jelenleg a CIB bank tulajdonában áll, de a közeljövőben Wáberer György üzletember egyik érdekeltségéhez kerülhet.

Évente csaknem ötezer olyan hívás fut be az ingyenes lelki elsősegély-szolgálathoz, amikor a hívó öngyilkossági szándék miatt telefonál - közli a Magyar Nemzet. A lapnak Székely András, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke elmondta: bár csökkenőben van, de még mindig nagyon magas az öngyilkosságok száma Magyarországon, tavaly csaknem kétezer ember vetett véget az életének, százezer emberre 19 öngyilkosság jut.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy várhatóan 2017 végére készíti el a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektromos autók által vételezhető áram árszabályozását. A lap a minisztériumtól megtudta: amíg nincsenek meg az új tarifák, addig a kereskedők nem kérhetnek pénzt a töltésért, vagyis ingyen tankolható az áram az országban egyre több helyen üzembe helyezett töltőberendezéseken.

A Magyar Nemzet szerint több tízezer család szociális üdültetése kerülhet veszélybe, ha megvalósul a kormány terve, és kettéválasztják a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt. A lap birtokába jutott elképzelés alapján a jelenleg 12 fős kuratóriumot – amelybe hat tagot a kormány, hat tagot pedig a szakszervezetek delegálnak – év végéig kettéválasztanák, és két jogutód alapítványt hoznának létre. A felnőttekre vonatkozó szociális üdültetési feladatokat a szakszervezeteknek kellene továbbvinniük, ám ezek hosszú távon nem tudnák megoldani a nyaraltatást.

A januári áfacsökkentés segíthet a madárinfluenza-járvány miatt bennragadt készletek értékesítésében a baromfipiacon - közli a Magyar Idők. A hazai fogyasztók körében ugyanis nem tört ki pánik, a boltokban az eddig megszokott mennyiségű csirke- és pulykahús fogyott az elmúlt hetekben is. Az év elejétől pedig mintegy 20 százalékos forgalombővülést várnak a feldolgozók.

Még mindig vannak települések Magyarországon, ahol a járműforgalom több mint kétszeresen meghaladja a megengedett maximális mértéket – írja a Portfolio a Lechner Tudásközpont elemzésére hivatkozva. Azonban nem csak ezen településeken szűkös az utak áteresztőképessége, a nyári szezonban M7-es autópálya, vagy az M1 bizonyos szakaszai is túlzsúfoltak. Emellett a portál kiemeli, hogy a közutak minősége több helyen is leromlott az országban.

A napi.hu szerint komoly átrendeződés jöhet a cafeteriában jövőre: várhatóan kevesebb munkaadó kínálja az eddig igen népszerű nyugdíjpénztári befizetést, ugyanakkor sok helyen felválthatja ezt a béren kívüli készpénzjuttatás. Pluszpénzhez juthat azonban az a munkavállaló, aki ilyen esetben nem függeszti fel az előtakarékosságot, hanem egyéni befizetésre vált.

Több más, korábban indított kedvezményes hitelprogramot is túlszárnyalnak a májusban indult „Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése” elnevezésű nulla százalékos uniós hitelprogram lehetőségei – közli a pénzcentrum.hu. A portál szerint a hitelprogram olyannyira népszerű lett, hogy néhány hete a 44 milliárdos keretet 70 milliárd forintra emelték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×