eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Egyszerűsítik a civil szervezetek adminisztrációs terheit

Egyszerűsíti a kormány a civil szervezetek adminisztrációs terheit - mondta Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A helyettes államtitkár az Együtt Európáért Alapítvány rendezvényét követően telefonon az MTI-nek elmondta: már a parlament előtt van az a jogszabály, amely egyszerűsítheti a civil szervezetek adminisztratív terheit és könnyítheti a bíróságokkal való kapcsolattartást. Mindez azzal is jár, hogy pénzt takaríthatnak meg - hívta fel a figyelmet.

A tervek szerint 2017-től léphetnének hatályba a változások - tette hozzá.

Fülöp Attila szólt arról is, hogy nőtt a civil szervezetek támogatottsága az elmúlt években: 2014-ben majdnem 560 milliárd forintból gazdálkodhattak, amelyből az állam 175 milliárdot biztosított. Négy évvel korábban, 2010-ben az állami támogatás kevesebb, összesen 144 milliárd volt.

Magyarországon majdnem 60 ezer bejegyzett alapítvány vagy egyesület van, ezeknek körülbelül a fele-kétharmada tevékenykedik aktívan. Ezek azok a szervezetek, amelyek egy település életét valóban szebbé, jobbá tudják tenni, és a közösséghez való tartozást segítik - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Hozzátette, ide tartoznak például az önkéntes tűzoltóegyletek, a településfejlesztéssel, szociális és oktatási tevékenységgel foglalkozó, vagy a nagycsaládosokat segítő társaságok.

A civil szervezeteknél mintegy félmillió önkéntes dolgozik és több mint 120 ezer embert foglalkoztatnak - mondta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×