eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szeretjük a hűségprogramokat - lapszemle

Tovább gyarapodtak az önkéntes nyugdíjpénztárak az idén - írja a Világgazdaság az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének adataira hivatkozva. Megkezdték a 200 ezer, hajléktalanok nevére vásárolt SIM-kártya azonosítását - értesült a Magyar Idők.

Az elmúlt napokban összehangolt módon mindhárom mobilszolgáltató megkezdte annak a 200 ezer SIM-kártyának az azonosítását, amit korábban egy hajléktalan nevére vásároltak szervezett alvilági körök – értesült a Magyar Idők. A kártyavásárlás szigorításáról szóló előterjesztést a jövő héten fogadhatja el az Országgyűlés.

Tovább gyarapodtak az önkéntes nyugdíjpénztárak az idén, szeptember végére a tagpénztárakban több mint 1121 milliárd forint halmozódott fel - írja a Világgazdaság az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének adataira hivatkozva. Egy átlagos pénztártagnak már egymillió forint fölötti összeg van a számláján. A pénztárak éves szinten 7,5 százalékkal növelték a vagyonukat, az átlagos tagi megtakarítás pedig 87 ezer forinttal emelkedett.

A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a sorsuk azoknak a fokozottan védett területen található gyógy- és keserűvízforrásoknak, amelyek Budapesten épp ott fakadnak, ahová úgy tűnik, a kormányzat az új dél-budai centrumkórházat is tervezi. A lapnak Palik Tibor, a keserűvizet kitermelő és forgalmazó Medaqua Kft. cégvezetője arról beszélt: bár már több mint egy hónapja bejelentették, hogy Dobogón épül az új dél-budai szuperkórház, máig nem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy nem kis meglepetésre, az Országgyűlés gazdasági bizottsága tegnap támogatta Kepli Lajos jobbikos képviselő javaslatát arról, hogy hazánkban a nyári időszámítást vegyék alapul, és maradjon ebben a rendszerben. A politikus még októberben nyújtotta be indítványát az óraátállítás megszüntetéséről, ez mostanra került a bizottság elé. Az Országgyűlés jövő héten szavaz az előterjesztésről és Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint nincs akadálya, hogy a Ház elfogadja.

Nem terhelné jelentősen az államkasszát a tervezett 4 százalékpontos járulékcsökkentés mellett a 15 százalékos minimálbér- és a 25 százalékos szakmunkásbér-emelés a jövő évben, sőt az emelésből befolyó többletet osztanák vissza köztehercsökkentés formájában a munkaadóknak – derül ki a Magyar Idők birtokába került kormányzati kimutatásból. Számítások szerint azzal, hogy a következő két évben a jelenlegi 27-ről 21 százalékra csökken a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adókulcs, az önmagában jövőre 330 milliárd, 2018-ban pedig 500 milliárd forintos kiesést okozna.

Az Európai Védelmi Ügynökség költségvetésének emeléséről állapodtak meg az uniós tagállamok védelmi miniszterei kedden Brüsszelben - közli a Portfolio. Az európai hadiipari fejlesztések összehangolására szolgáló ügynökség büdzséjét most fogják először növelni 2010 óta, szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy a tanácsülésen az Egyesült Királyság ezúttal nem akadályozta meg az emelést.

A fővárosban az átlagos újépítésű lakás alapterülete 63 négyzetméter, amelyért négyzetméterenként 661 ezer forintot kérnek el - írja a Pénzcentrum.hu a Budapesti Lakáspiaci Riportra hivatkozva. Továbbra is a XII. kerület és a belváros ingatlanai a legdrágábbak, ezeket a városrészeket Budán a 2., a 3. és 11. kerület, valamint Pesten a 6. és a 9. kerület követi, ahol a négyzetméterárak 600 és 900 ezer forint körül mozognak az új építésű lakások esetében.

A magyarok csaknem 75 százaléka jobban szeret olyan helyen vásárolni, ahol hűségprogramot is kínálnak - olvasható a Napi.hu-n a Nielsen piackutató hűségprogramokról végzett nemzetközi felmérése alapján. A megkérdezett hatvanhárom ország fogyasztóinak többsége elsősorban valamilyen ajándéktermékért vagy árengedményért kér hűségkártyát, Magyarországon ez vonzza a válaszadók 83 százalékát, az európai átlagnak pedig a 82 százalékát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×