eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Megugranak a fizetések az állami szférában - lapszemle

A Magyar Idők cikke szerint elektromos kocsikkal működő közösségi autóbérlő szolgáltatást vezetne be a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ. A Pénzcentrum arról ír, újabb toplista készült Magyarország legjobb borairól.

A Magyar Idők arról ír, megugranak a fizetések az állami szférában. Szinte minden területen elkezdődött az életpályamodellek bevezetése, valamint a bérek jelentős emelése. A lap azt írja, a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a rendvédelmisek, az orvosok és szakápolók, valamint az adóhivatali munkavállalók is jelentős fizetésemelést kapnak a következő években.

A Magyar Nemzet cikke szerint felháborították az ügyvédi kart a Fővárosi Törvényszék egyik bírájának, Steiner Gábornak egy októberi tárgyaláson elhangzott szavai, ezért elégtételt kérnek a bíróságtól. Történt ugyanis, hogy egy tárgyaláson a bíró az ügyvédeket is éles kritikával illette munkájukkal kapcsolatban.

A Pénzcentrum arról ír, újabb toplista készült Magyarország legjobb borairól: ezúttal vöröseket, bordói fajtákat vett alaposabban is górcső alá egy tízfős szakmai zsűri. Az összesítést látva mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy bespájzoljunk néhány tételből. Az élen az Gere Tamás & Zsolt Pincészetének 2011-es Aureus-a végzett, ezt a Thummerer Pince 2012-es Rébus Egri Cuvée Superior követi, a harmadik a 2012-es Vinatus Villányi Cuvée lett.

A napi.hu arról ír, a kormány honlapján megjelent rendelet tervezet szerint - a jövő évi költségvetésbe foglaltakkal egyezően – a kabinet 0,9 százalékban határozza meg a nyugdíjak 2017. januári emelését. Az emelés azért ennyi, mert megegyezik a jövő évi költségvetési törvény prognosztizált inflációs adatával.

A Magyar Idők cikke szerint elektromos kocsikkal működő közösségi autóbérlő szolgáltatást vezetne be a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság a Bubi-hoz hasonló koncepció tervein a főváros megbízására kezdett el dolgozni, s a MOL is munkálkodik a koncepción.

A Magyar Nemzet a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének most megnyílt újabb ingyenkonyháján járt. A XIV. kerületben keddtől akár napi 300 rászoruló érkezéséről tudnak gondoskodni. A riportban a segítségben részt vevő Krisna-tudatú hívők azt mondták, az a céljuk, hogy az emberek hazavigyék, és otthon közösen, családi körben fogyasszák el a kapott ételt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, december 31-i hatállyal szinte az összes dolgozójától megvált a négy helyszínen, Balatonvilágoson, Siófokon, Nyíregyházán, valamint Balatonfűzfőn szállodákat működtető Erzsébet Üzemeltető Kft. Az érintett szállodák szerves részei voltak az Erzsébet-programnak, amelynek keretében 400 000 gyerek üdülhetett kedvezményesen.

A Világgazdaság arról ír, több mint ötven kilométernyi gyorsforgalmi utat építenek uniós és hazai forrás felhasználásával, belátható időn belül pedig további kétszáz kilométer építését kezdik meg. 2017 végétől már sztrádán lehet elérni a debreceni repülőteret, kiépítik az M35-ös sztrádát Berettyóújfaluig. Szlovákia felé is megkezdődött a Tornyosnémeti és az országhatár közötti szakaszon az építkezés. Már folyik a 21-es számú főút négysávosítása közel 15 kilométer hosszan.

A Magyar Időknek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal nemrég kinevezett elnöke adott interjút. Viski József azt mondta, megúszhatja a 20 százalékos létszámcsökkentést a jogutóddal megszűnő hivatal, amelynek központi szervezete december végén a Magyar Államkincstárba integrálódik. Így a korábbi elképzelésekkel ellentétben egy intézményen belül maradnak a kifizetőügynökségi és a központi irányítási feladatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×