eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ezekről határozott az Országgyűlés

Elfogadta a Ház a tavalyi zárszámadást, illetve a parlament bevezette a rendvédelmi egészségkárosodási ellátást.

A parlament elfogadta a tavalyi zárszámadási törvényt, amely szerint tavaly a kormányzati szektor európai uniós módszertan szerinti előzetes hiánya kisebb lett az eredetileg kitűzött célnál, a GDP 2,4 százaléka helyett annak 1,6 százalékában teljesült.

Megszavazták a képviselők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadását is, valamint rábólintottak a szervezet jövő évi költségvetésére, így az NMHH 2017-ben 35,3 milliárd forintból gazdálkodhat, míg a hatóság médiatanácsa 452,5 millió forintból, és a testület további 1,1 milliárd forintot kezel. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap költségvetése 2017-ben 79,9 milliárd forint lesz.

Annak a javaslatnak a zárószavazását, hogy e-cigarettákat csak dohányboltokban árusíthassanak elhalasztották a képviselők, ám műszaki irányelvek lehetőségével kiegészítették az épített környezetről szóló törvényt és szigorították a közművezeték-üzemeltetőkre vonatkozó szabályozást, így az érintett társaságok szankcionálhatók lesznek, ha nem szolgáltatnak adatokat hálózatukról a felügyelő hatóságoknak.

Döntöttek a képviselők az elektronikus ügyintézés kiterjesztéséről, tehát 2018. január 1-jétől az állami szerveknek és a nagy közüzemi szolgáltatóknak kötelező ezt az ügyintézési módot biztosítani.

Több belügyi tárgyú jogszabályt is módosított a Ház, a képviselők átültették a magyar jogszabályokba az utas adatokkal kapcsolatos uniós szabályozást és több módosítást elfogadtak a szabálysértésekre, a közfoglalkoztatásra és a katasztrófavédelemre vonatkozóan.

A parlament bevezette a rendvédelmi egészségkárosodási ellátást. Ez az új ellátási rendszer a rendvédelmi életpálya során bekövetkező rendkívüli eseményeket kezeli, amikor az érintett baleset vagy betegségek miatt egészségügyileg alkalmatlanná válik a hivatásos szolgálatra, illetve adott szolgálati beosztásra.

Mindemellett egyhangúlag, 190 igen szavazattal nyilvánította az Országgyűlés kereszténydemokrata kezdeményezésre június 10-ét a magyar haditengerészek napjává.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×