eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Közösen tüntetnek vasárnap az ellenzékiek és a civilek

Ellenzéki pártok és civil szervezetek közös tüntetés keretében emlékeznek az 1956-os forradalomra, és tiltakoznak a kormányzati politika ellen vasárnap délután Budapesten, a Blaha Lujza térnél - közölte a demonstráció főszervezője, Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

Hangsúlyozta, azoknak a civil szervezeteknek és ellenzéki pártoknak, amelyek kampányt folytattak az október 2-i kvótareferendum előtt, közös gesztust kell tenniük: együtt is ki tudnak állni egy színpadra, és el tudják mondani, hogy "ebből elég volt". "Október 23-át illően meg kell emlékeznünk az 1956-os forradalom hőseiről, és azt is meg kell mutatnunk, hogy tudunk egymással együttműködni" - tette hozzá Székely Sándor.

Közölte, a Mossuk le a gyalázatot! címmel meghirdetett demonstráción a civilek részéről felszólal Bíró András alternatív Nobel-díjjal elismert civil aktivista, újságíró, Tóth Krisztina költő és Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület elnöke. Székely Sándor jelezte, a Szolidaritás vezetőjeként ő is beszédet mond majd.

Hozzátette, hogy a pártok részéről felszólal majd Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője, valamint a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Karácsony Gergely.

Varju László, a DK alelnöke a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy október 23-án közösen emlékezhetnek civilek és pártok. Ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy mindez annak következményeként történik elsősorban, hogy "Orbán Viktor hatalmi arroganciája oda vezetett: mára nemcsak a sajtószabadságot, hanem a magyar emberek szabadságát is veszélyezteti".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×