eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Szijjártó szerint a magyar növekedést is befolyásolja a Bexitről várható megállapodás - a nap hírei

Az M1 értesülése szerint elfogta a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét a Terrorelhárítási Központ. Kockázatosnak tartja a főpolgármester a 3-as metró autóbuszos pótlására kiírt tender megsemmisítését.

Az M1 értesülése szerint elfogta a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét a Terrorelhárítási Központ. A csatorna a TEK-re hivatkozva közölte az információt. Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem kívánt semmilyen tájékoztatást adni az InfoRádió megkeresésére.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar gazdaság növekedési pályáját is alapvetően befolyásolja, hogy milyen konkrét megállapodás jön létre Nagy-Britannia uniós kilépéséről. Szijjártó Péter Londonban találkozott a brit pénzügyminiszterrel, a külügyi tárca, illetve a kilépési folyamat irányítására létrehozott minisztérium vezetőjével.

Kockázatosnak nevezte a főpolgármester a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amellyel a testület megsemmisítette a 3-as metró autóbuszos pótlására kiírt tendert. Tarlós István hangsúlyozta: a főváros ezek után nem tud felelősséget vállalni a történtekért.

Novembertől emelkedik a Honvédség legénységi állományának keresete - jelentette be a honvédelmi miniszter. Simicskó István elmondta: az illetményfejlesztés a legalacsonyabb fizetési kategóriába tartozó legénységi állomány valamennyi tagját érinti.

Választási lehetőséget kínál az Emberi Erőforrások Minisztériuma a fiatal szakorvosoknak, akik eldönthetik, hogy a korábbi támogatást vagy az alapbéremelést szeretnék. A lehetőséggel azok a dolgozók élhetnek, akik szeptember 1-je előtt kaptak ilyen támogatást.

A nemzetbiztonsági bizottság szerint uniós szintű szabályozásra lenne szükség a SIM-kártyák vásárlásával összefüggésben, nem elég a magyar jogszabályokban szigorítani azt. Molnár Zsolt, a parlamenti testület szocialista elnöke azt mondta, Magyarországon a tömeges használatot korlátozhatja majd a szabályozás.

Az Európai Unió Bírósága szerint uniós jogot sértenek a céges autók visszatartására vonatkozó magyar törvények. A testület emlékeztetett arra, hogy a tagállamoknak a közúti szállításra vonatkozó szabályok megsértésekor, hatékony, arányos, visszatartó erejű és diszkrimináció-mentes szankciókat kell alkalmazniuk.

Magyar és európai jogorvoslati fórumokhoz fordul, és kártérítést kér a szolidaritási hozzájárulás miatt Budaörs önkormányzata. Nagy Ildikó Emese, a polgármesteri hivatal sajtófőnöke közölte: a várostól körülbelül 2,3 milliárd forintot akar elvenni az állam ezen a jogcímen.

Szövegszerű javaslatot tesz az alaptörvény módosítására a Jobbik a parlamenti frakciók csütörtöki egyeztetésén - közölte az ellenzéki párt szóvivője. Mirkóczki Ádám megerősítette, hogy a Jobbik csak akkor szavazza meg a kormány által kezdeményezett változtatást, ha a parlament hatályon kívül helyezi a letelepedési kötvényről szóló rendelkezéseket.

Még nem erősítette meg a sikeres landolást a Marson az Európai Űrügynökség, de Mars körüli pályára állt az ExoMars űrszonda félmilliárd kilométer megtétele és hét hónapnyi repülés után. Az irányító központban elemzik az adatokat.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×