eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Nyomoznak az FKF-nél? - lapszemle

Tarlós István átadta az FKF-nél a cég közbeszerzési és szerződéskötési gyakorlatának feltárására indított belső vizsgálat papírjait a Nemzeti Nyomozó Irodának - számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, a magyar kamaszok közül többen dohányoznak, isznak alkoholt és részegednek le az európai átlagnál.

A Magyar Idők arról ír, néhány visszalépést követően eddig 2388 kérelmet bíráltak el kedvezően az Otthon melege program fűtés-korszerűsítési alprogramjában. A szaktárca tájékoztatása szerinteddig 2005 pályázati elszámolás érkezett be, ebből 1500-ra összesen mintegy 754 millió forintot folyósítottak.

A Népszabadság úgy tudja, Tarlós István leállíttatta az FKF-nél a cég közbeszerzési és szerződéskötési gyakorlatának feltárására indított belső vizsgálatot. A főpolgármester a lap kérdésére azt válaszolta, nem leállíttatta az ellenőrzést, hanem átadta az összegyűjtött dokumentumokat a Nemzeti Nyomozó Irodának, derítse ki a rendőrség, hogy mi történt.

A Magyar Nemzet azt írja, a magyar kamaszok közül többen dohányoznak, isznak alkoholt és részegednek le az európai átlagnál. A 35 ország bevonásával készült felmérés szerint a marihuanafogyasztásban jobbak a 15-16 éves magyar fiatalok az európai átlagnál. A legtöbbet az olasz kamaszok dohányoznak, és a dán fiatalok isznak.

A Magyar Nemzet Janisz Varufakissz világhírűvé vált közgazdásszal, volt görög pénzügyminiszterrel közöl interjút. A cikkben egyebek közt „nemzetközi nacionalistákról”, az EU nem túl biztató jövőjéről van szó, illetve arról, hogyan fogadhatott be a tízmilliós Görögország minden további nélkül egymillió menekültet 1991-ben.

A Magyar Idők úgy tudja, évi tizenötmilliárd forintot hagyna a kormányzat azoknál a befektetőknél, amelyek innovatív vállalkozásokban, úgynevezett startup cégekben vásárolnak részesedést. Az intézkedés az őszi növekedésösztönző csomag részeként, más fontos munkaerőpiaci és adóügyi változtatásokkal együtt jövő januárban léphet életbe.

A Népszabadság arról ír, hogy kerülhet a magyar vendégek asztalára balatoni vagy tiszai hal helyett kazah, azerbajdzsáni, orosz vagy cseh keszeg. A lap emlékeztet rá, a Kossuth rádióban a minap miniszterelnök is felháborodott azon, hogy a Balaton partján nem lehet balatoni halat kapni, Lázár János azonban nemrégiben jó ötletnek nevezte a kereskedelmi halászat megtiltását a természetes vizeken.

A portfolio arról ír, tárgyalásokat folytat az Apple és a luxus sportkocsikat gyártó McLaren Technology Group, melyek ha sikeresek lesznek, akkor az iPhone-ok gyártója újabb piacra léphet be. Szakmai berkekben régóta pletykálnak az Apple autóipari ambícióiról, most azonban állítólag a McLaren teljes felvásárlása, illetve résztulajdon vétele is szerepel a tervek között.

A napi.hu cikke szerint több évnyi visszaesés után az idén növekedésnek indult az sms-forgalom Magyarországon. Az ok, hogy egyre több a havidíjas előfizetés, amelyhez nem ritkán adnak korlátlan vagy nagy számú sms-küldési lehetőséget, ez hajtja a növekedést, az első negyedévi közel két, a második negyedévi több mint 4 százalékos forgalombővülést.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×