eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Vádemelés László Petra ellen

Garázdaság miatt vádat emeltek azzal az operatőrnővel szemben, aki a rendőrsorfalon áttörő embereket rúgott meg tavaly szeptemberben, Röszke külterületén - közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint László Petra tavaly szeptember 8-án egy munkatársával felvételeket készített a röszkei gyűjtőpontnál, ahol mintegy 1300 illegális bevándorló tartózkodott rendőri felügyelet mellett.

Fél kettő után mintegy négyszázan kitörtek a várakozásra kijelölt területről, hogy elinduljanak Szeged felé. A vádlott közvetlenül a rendőrsorfal mögött állt, és azután is ott maradt, hogy a menekültek mellette szaladtak el.

A felvételek készítése közben a nő egy fiatal férfit jobb lábbal, gyors mozdulattal, talppal lábszáron rúgott, majd egy kislányt is jobb lábbal, térdmagasságban megrúgott. Röviddel ezután egy gyermeket a kezében tartó férfi felé is rúgott egyet. A rúgás a férfit nem érte el, de ennek ellenére elesett a gyermekkel a kezében, mert egy őt visszatartani igyekvő rendőr fogásából szabadulva elvesztette egyensúlyát.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott sérülést nem okozó, de erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen levőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki.

A fokozott ügyészi felügyelettel lezajló nyomozás vizsgálta azt is, hogy a vádlott magatartása megvalósít-e más, súlyosabb bűncselekményt. A bizonyítékok alapján azt állapították meg, hogy a vádlott cselekménye nem volt alkalmas súlyosabb sérülés okozására, és nem merült fel olyan adat sem, amely szerint erőszakos magatartását "motiválta volna a sértettek származása, migráns volta" - közölte a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×