eur:
393.29
usd:
364.25
bux:
72076.8
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Mi történik a héten?

Elkezdődik az új tanév, és a meteorológiai nyár végeztével a közélet is megpezsdül a héten.

Csütörtöktől 750 ezer általános iskolás és csaknem 520 ezer középiskolás számára kezdődik meg az új tanév. Két teljes hónapot kell várni az újabb hosszabb pihenőre, ugyanis az őszi szünet október 29-én kezdődik és november 7-ig tart. Ebben az október 31-e egy pihenőnap, így október 15-én szombaton is be kell menni az iskolába. A téli szünet december 22-től 2017. január 2-ig lesz.

Palkovics László oktatási államtitkár a múlt héten azt ígérte, a 12 millió tankönyv minden iskolába eljut szeptember elsejéig.

Társadalmi egyeztetést kezdeményez a Magyar Nemzeti Múzeum a közgyűjtemény és környékének felújításáról. Előtte azonban kihirdetik a Múzeumkert-ötletpályázat eredményeit. Balog Zoltán miniszter és Varga Benedek főigazgató ezt hétfőn kora délután teszi meg.

Szintén hétfő délután lesz a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezlete, amely ezúttal azért rendhagyó, mert jelen lesz rajta és felszólal Szijjártó Péter miniszter lengyel, cseh és szlovák kollégája is.

Keddtől szombatig tart az 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferencia a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ezzel párhuzamosan rendezik meg a Budapesti Nemnövekedés Hét programjait, amelynek keretében tíz helyszínen, több mint száz eseményen lehet megismerkedni az úgynevezett nemnövekedés filozófiájával.

Kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is összeül, de zárt ajtók mögött ülésezik, ahol egyebek mellett meghallgatják Takács Tibor vezérőrnagyot, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgató-jelöltjét.

Szerdán összeül a Fővárosi Közgyűlés, valamint elkezdődik az október 2-ai népszavazás szavazólapjainak gyártása.

Vasárnap pedig időközi polgármester és önkormányzati képviselőválasztást tartanak Nagybajcson, Nagytőkén, Ragályon és Szentlászlón.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

Digitalizáció és AI a követeléskezelésben: mik a veszélyek, mik a lehetőségek?

A Portfolio és EOS közös szervezésű követeléskezelési konferenciáján kilencedik alkalommal is a követeléskezelési trendek, a hatékonyságnövelés és a fejlődés irányait keressük vezető szakértők segítségével. 2024. szeptember 18-án a fókusz a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és friss digitális megoldások jogi- technológiai- és pénzügyi aspektusain lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×