eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

175 forint lehet a parkolás a Józsefvárosban - lapszemle

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy Magyarország lehet a szcientológia új régióközpontja. A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy mielőtt fel kellene oldani az orosz embargót.

A Portfolio arról ír, hogy az Európai Unió vezetői hajlandóak lennének megengedni a kilépő Nagy-Britanniának, hogy hét évig korlátozza az uniós munkaerő szabad beáramlását, miközben teljes mértékben hozzáférne a közös piachoz, de cserébe igen jelentősen hozzá kellene járulnia a közös költségvetéshez.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy Magyarország lehet a szcientológia új régióközpontja. A lap szerint erre utal, hogy a vallási szervezet csúcsvezetője is részt vett a szcientológia új budapesti székházának megnyitóján.

A Magyar Idők a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárával közöl interjút. Magyar Levente szerint az Európai Unió és Oroszország között 2014-ben életbe lépett szankciók csaknem ötmilliárd dollár exportkiesést okoztak a magyar gazdaságnak, ezért az embargót mielőbb fel kellene oldani.

A Népszabadság szerint a mentők három év után ismét megkísérlik, hogy használatba vegyék a papíron egyszer már szolgálatba állított intelligens fedélzeti terminálokat. A többnyire csak mentésirányítási rendszerként emlegetett uniós fejlesztésnek az volt a célja, hogy gyorsuljon s segítségnyújtás - írja a lap.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy fiatal szakemberek készítettek tervet a Népliget megújítására. A ReCity Magazin által szervezett műhely tagjai csak néhány kiszolgáló épületet - öltözőt, értékmegőrzőt és mellékhelyiséget - alakítanának ki a területen, és különböző korosztályokat vonzó „gócpontokat" - sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási és kulturális helyszíneket - hoznának létre.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az autósok óránként 175 forintért parkolhatnak majd a Józsefvárosban, ha eredményes lesz az a közbeszerzési eljárás, amit a kerületi önkormányzat cége indított a fizetős övezetek bővítésére. A tavaly módosított fővárosi rendelet alapján a lépést lakossági igénynek, a parkolási rendszert pedig szolgáltatásnak nevezték - jegyzi meg a lap.

Gazdasági lapszemle

A Magyar Idők szerint félmillió vállalkozás már befizette az idei, ötezer forintos kamarai hozzájárulást, ám nagyjából 160 ezren még négy hónappal a március végi határidő után sem rótták le az összeget. Az adóhatóság jelenleg harmincezer eljárást folytat emiatt. A kereskedelmi kamaránál úgy vélik, a mostani rendszer alkalmas a fantomcégek kiszűrésére is. Az üzleti élet biztonságát pedig tovább növelné, ha a köztestület vezetné a cégnyilvántartást.

A Népszabadságban az olvasható, hogy a világhódító útra indult PokémonGO kapcsán a hírek főleg a játék népszerűségéről és a köré szövődött mítoszokról szólnak, az informatikai és az üzleti háttér viszont eddig alig került elő, holott a történelmi részletek majdnem olyan izgalmasak, mint a virtuális lények vadászata.

A Portfolio azt írja, hogy a közelgő amerikai elnökválasztás kimenetele különösen fontos lehet az olajcégek számára, ezen a téren ugyanis brutális különbségek vannak a pártok programjaiban. A republikánusok fenntartanák a fosszilis energiatermelésen alapuló rendszert, és háttérbe szorítanák a klímavédelmi szempontokat, míg a demokraták 10 éven belül 50 százalékra növelnék a megújulók arányát az Egyesült Államok energiatermelési mixében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×